Utalások IV.

2012. augusztus 10. 11:14 - axm

Utalások.png

A 4. évadban is találhatók utalások a következő részre, majdnem minden epizódban.

Utalások a 4. évadból:

- Az évadnyitóra való utalást elolvashatjátok itt.

- Az 1. részben, amikor Olivia és Lincoln az új alakváltókkal harcolnak az egyik vonat tartályán a "BRAIN FREEZE" ("AGY FAGYASZTÁS") felirat olvasható. Ez utalás a 2. részben szereplő férfire, aki lefagyasztja az áldozatai agyát.

- A 2. részben, a "Killer Mindscapes" c. könyv szerzője "S. Pores". Ha a nevét összeolvassuk a SPORES (SPÓRÁK) szót kapjuk, ami utalás a 3. részben lévő spórákra, amik megölnek 3 embert.

- A 3. részben, egy könyv címe Walter laborjában: ,,Asztrális projekció és egyéb lelki jelenségek" előrejelzi Cameron James gyermekkorában szerzett képességét az asztrális projekciót.

(- A 4. részben nincs vagy még nem találtak utalást.)

- Az 5. részben, a 47-es szám a zár mellett előrejelzi, hogy maximum csak 47 percig lehet nyitva tartani az időhurkot a megfelelő egyenletek megoldása nélkül.

- A 6. részben, Green-ék házában a reklámlevelek között található egy szórólap (Octopus Insurance), ami előrejelzi Eugene Bryant chromatophoricus képességét, hogy képes a pigmentjeit megváltoztatni, ezáltal a környezetébe olvadni.

(- A 7. részben nincs, vagy még nem találtak utalást.)

- A 8. részben miután átmentek az alternatív univerzumba és kiléptek a színházból a háttérben látható a Mohonk Teaház felirat, ami előrejelzi David Robert Jones átkeléséhez szükséges ásvány lelőhelyét (Mohonk bánya).

- A 9. részben egy ház tetején lévő felirat előrejelzi a Mallum család és Emily ügyét, amelyben több ember életét is megmentik Emily képességének hála a 10. részben.

- A 10. részben Mallumék lakása melletti üzlet bejárata feletti francia felirat - ,,Az irgalom angyalai" - előrejelzi Neil személyes küldetését, melynek során több ember megmentőjének tekinti magát, miután látva a jövőjüket, megöli őket.

- A 11. részben az alkoholüzlet oldalán látható a Quimby Ale tábla. Ez utalás a 12. részben a Westfield-i Cyprus és Quimby út sarkán található kerékpárboltot, mint a David Robert Johns általi Amphilicite támadás mértani középpontját.

- A 12. részben a Westfield-i Coolidge High School falán látható a ,,Killer Bees" (,,Gyilkos Méhek") kabalanév. Ez utalás a 13. részben szereplő gyilkos trióra, akik kiiktatják azokat, akik ismerik a különleges genetikai profiljukat, ami által úgy viselkednek, mint a méhek és felvesznek egy kollektív (kaptár) mentalitást.

(- A 13. részben nincs, vagy még nem találtak utalást.)

(- A 14. részben nincs, vagy még nem találtak utalást.)

- A 15. részben Szeptember lakásán lévő naptár képe utal a 16. rész mutáns lényeire.

- A 16. részben Markham könyvesboltja a Canaan Avenue-n van, ami előrejelzi a 17. részben szereplő Canaan-t, az alakváltó polgárőrt.

(- A 17. részben nincs, vagy még nem találtak utalást.)

- A 18. részben a Liberty Island-i móló egyik épületén a 20-36 szám utalás 2036-ra, mikor Walteréket kiszabadítják a borostyánból a 19. részben.

- A 19. részben a Rick klubjának falán látható, az Epicentrum klubot hirdető plakát előrevetíti David Robert Jones kisérletét arra, hogy a két univerzum rezgéseit összehangolja földrengéseket keltve a 20. részben, amik epicentrumában a chortexiphan-nal kezelt emberek állnak.

(- A 20. részben nincs, vagy még nem találtak utalást.)

- A 21. részben az ,,Eden" (Éden) felirat Bell vízparti raktárán előrejelzi a férfi szándékát, hogy a 22. részben egy új világot hozzon létre, a saját, módosított ,,teremtményeivel".

Forrás:
http://fringepedia.net/wiki/Next_Episode_Clue
- http://www.fringetelevision.com/2011/09/fringe-easter-egg-next-episode-clue-402.html
- http://www.fringetelevision.com/2011/10/fringe-easter-egg-next-episode-clue-403.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr863272011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása