Rejtély idővonal VII. - 5. évad

2013. április 15. 08:15 - axm

Rejtély idővonal.jpg

!SPOILER!, ha nem láttad az 5. évadot!

 A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás részben ennek alapján készült.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/
 

Rejtély idővonal (folytatás)

5. évad

(Az egész évad az alternatív idővonalban játszódik, de néhány szereplő visszanyerte a régi emlékeit is.)

2015

A terv sikerének köszönhetően a Megfigyelők nem rohanják le a földet. (ref. Enemies of Fate)

2036

Olivia Dunham kiszabadul a borostyánból és újra csatlakozik a csapathoz. Walter Bishop a memóriájában őrzi a megszállók legyőzésére kidolgozott tervet, melynek részleteit Szeptember összekeverte a fejében. Waltert elfogják a Megfigyelők, és Windmark százados kikérdezi, eredménytelenül. (ref. Transilience Thought Unifier Model-11)

A csapat újra meglátogatja Walter Bishop régi Harvardi laborját, ahol visszanyernek a borostyánból egy Betamax felvevőt és videokazettát, ami utasításokat tartalmaz arra nézve, hogy hogyan lehet legyőzni a Megfigyelőket. Olivia Dunham és Etta, miközben kikérdeznek egy lojalistát, a kikérdezés módjának erkölcsösségén vitáznak. (ref. In Absentia)

A csapat meglátogat egy titokzatos emberi tábort, Pennsylvaniában. Az emberek annak szentelték az életüket, hogy a Megfigyelők inváziója óta történt eseményeket lejegyezzék. Peterék egy ércet keresnek, mely segít a Megfigyelők elleni harcban. (ref. The Recordist)

Miközben a csapat a következő kazetta után kutat, talál egy csapóajtót, mely egy, a labor alatti raktárba vezet. Itt megtalálhatók a régi Áltudományos ügyek emlékei. A szájnyílás-lezáró anyagot - amivel először az első évadban találkoztunk - felhasználják az egyik tervükben, mikor be akarnak jutni egy metró állomásra, hogy megkeressenek egy tekercset, ami rejtélyes egyenleteket tartalmaz. Broyles felfedi, hogy téglaként dolgozik az ügynökségben. Windmark százados megöli Ettát. (ref. The Bullet That Saved the World)

A csapat megpróbálja megakadályozni, hogy a Megfigyelők a jövőből fontos szállítmányt kapjanak. Peter Bishop, akit legyőz a harag és bánat Etta elvesztése miatt, eltávolít egy bőr alatti szerkezetet egy elfogott Megfigyelőből és behelyezi a saját testébe. (ref. An Origin Story)

Walter Bishop belép egy zsebuniverzumba, ahol azt a gyerek megfigyelőt keresi, akit az első évadban ismertünk meg és egy rejtélyes Donaldot; időközben a fia, Peter elkezd a Megfigyelőkhöz hasonlóan viselkedni. (ref. Through the Looking Glass and What Walter Found There)

William Bell levágott kezét arra használják, hogy kinyissanak egy titkos ajtót és megszerezzenek két megfigyelő jelző hengert, ami létfontosságú Walter terve szempontjából. Peter felhasználja az újonnan szerzett képességeit, hogy megöljön három magas rangú Megfigyelőt. Folytatódik az átalakulása Megfigyelővé. (ref. Five-Twenty-Ten)

Windmark százados megtalálja Peter rejtekhelyét és feljegyzéseit. Peter csapdába akarja csalni a megfigyelőt, de ő előbb talál rá és megküzdenek szemtől szembe. Walter megpróbálja rábeszélni Petert, hogy távolítsa el a szerkezetet, de nem hallgat rá. Peter új tervet dolgoz ki Windmark megölésére, de Oliviának végül sikerül rábeszélnie, hogy távolítsák el a szerkezetet. (ref. The Human Kind)

A zsebuniverzumból elhozott rádió működésbe lép, ezért a jel forrásához utaznak, ahol megtalálják az eltűnt gyerek megfigyelőt, aki fontos a terv szempontjából. (ref. Black Blotter)

A megfigyelők tudomást szereznek a gyerek megfigyelőről. Windmark rájön, hogy Nina Sharp segít az ellenállóknak. Nina, hogy az agyában lévő információk ne juthassanak a megfigyelők kezébe, fejbe lövi magát. (ref. Anamoly XB-6783)

Walter a tartály használatának segítségével előhozza egy Donalddal kapcsolatos emlékét, így sikerül megtalálniuk. Donald elmeséli, a társai büntetésből embert csináltak belőle. Walterék megtudják, hogy a gyerek megfigyelő több száz éve született a jövőben és Szeptember gyermeke. Az eredeti terv szerint a gyereket el kell küldeni 2167-be, ahol megakadályozhatják, hogy az emberek megfigyelőkké váljanak. A fiú megadja magát a megfigyelőknek, hogy a csapat elmenekülhessen. (ref. The Boy Must Live)

Miután Michael feladja magát, Windmark egy biztonsági létesítménybe viszi Liberty Island-re, ahol megpróbálja olvasni az elméjét. Miután kudarcot vall, Windmark visszatér 2609-be. Broyles megtudja hol tartják fogva Michaelt. A csapat felveszi a kapcsolatot a párhuzamos univerzummal, hogy észrevétlenül juthassanak be Liberty Island-re. Szeptember visszatér a laborba és elkezdi összerakni az időgépet. Broyles lelepleződik és menekülni kényszerül. Olivia kimenti a fiút. (ref. Liberty)

Szeptember segítséget kér Decembertől egy alkatrész megszerzése végett. December lelepleződik és megölik. Peter a borostyánban egy újabb kazettát talál, amit neki címeztek. A felvételen Walter elbúcsúzik, és elmondja, hogy 2167-ben él és jól van. Sikerül elindítani az időgépet, de Szeptembert, aki átkísérte volna a fiút a féregjáraton megölik, így Walter folytatja a küldetését. (ref. Enemies of Fate)

2167

Walter és Michael (a gyerek megfigyelő) megakadályozzák, hogy az emberek Megfigyelőkké váljanak. (ref. Enemies of Fate)

2609

Windmark százados el akarja érni, hogy engedélyezzék neki a gyerek megfigyelő megölését.

Miután a Föld végleg lakhatatlanná vált, a Megfigyelők visszautaznak az időben, hogy egy véres megszállással elvegyék azt az emberektől. (ref. Letters of Transit)

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A fenti leírás részben ennek alapján készült.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr615212547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása