Sam Weiss - Kevin Corrigan

2014. február 19. 20:16 - axm

MV5BMjA1OTc2NDU0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjI3Mjg4OA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Kevin Corrigan

1969. 03. 27-én született, New York-ban. 15 éves kora óta ír és színészkedik.  A Lee Strasberg Theatre and Film Institut-ban végzett. 17 éves korában szerepelt először filmben. Tapasztalt gitáros és több New York-i bandában játszott már. 2001-ben nősült meg, egy lánya van.

Karrierje elején többnyire kis költségvetésű filmekben játszott. Az '90-es években szerepet vállalt több független filmben is. Ezután feltűnt a Bad Boys-ban is, de csak kis szerepben.

Tévés karrierje a rövid életű Rhea Perlman c. sitcom stábjában kezdődött. Az igazi ismertséget az 5 évadot megélt Grounded for Life c. sitcom-ban vállalt szerepe hozta meg számára. A sorozat vége után visszatért a kisebb film projektekhez, a kivétel a Martin Scorsese rendezte The Departed  volt, amiben Leonardo DiCaprio drogdíler unokatestvérét játszotta. Ezen film sikere után felűnt több nagyobb költségvetésű filmben is (Pinapple Express, American Gangster, The Last Winter és az Oscar díjas rövidfilmben a The New Tenants-ban). 2009-ben csatlakozott a Fringe-hez, amiben Sam Weiss rejtélyes karakterét játszotta.

Forrás:
- http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Corrigan- http://fringepedia.net/wiki/Kevin_Corrigan

Sam Weiss

Állása: Bowling pálya vezetője
Álnevek/művésznevek: Seamus Wiles, M. Weiselauss
Kapcsolatok: Nina Sharp, Olivia Dunham
Státusz: Ismeretlen
Megjegyzés: Feltételezhetően meghalt a Thimbel Island-i rádiótorony védelme közben.

Nina Sharp ajánlja Oliviának, hogy találkozzon vele, miután visszatért az alternatív univerzumból. Nina szerint Sam nem pszichológus, de mégis segített neki talpra állni, mikor elvesztette a karját. Sam segít Oliviának a felépülésben. Később Nina Sharp is meglátogatja és kérdőre vonja, mert szerinte ő írta az Az első emberek c. könyvet. Sam kitér a válasz elől. Később felfedezi, hogy a világegyetem szövete kezd szétesni, bezárja a bowling pályát és elkezdi figyelni a keletkező örvényeket. Később ő és Olivia találnak egy ősi kulcsot egy múzeumban, mely Oliviát azonosítja a pusztító gép másik irányítójának. Sam elmondja Olivia géphez kötődő szerepét.

Idézetek:

- ,,Feladja? Elmondom, hogy találkozott egy lánnyal és tovább lépett, és fel akarja adni?" (Oliviának az első találkozásukkor)
- ,,Oh, nem tudom. Idősebb vagyok, mint amennyinek kinézek. Alig emlékszem a gyerekkoromra.Ezen kívül magasabb is vagyok, mint amilyennek látszom." (Oliviának)

Érdekességek:

- Walternatív régi Harvard laborjában lévő táblán a következő szerepel (a 2. évad 23. részében): "A DEMONS TWIST RUSTS". Ez egy anagramma, amely átrendezve így szól: "DON'T TRUST SAM WEISS", azaz: "NE BÍZZ SAM WEISS-BEN". Ebben a részben a betűképek is azt adják, hogy "WEISS".
- Az Az első emberek c. könyv szerzője Seamus Wiles, ami a Samuel Weiss anagrammája. A könyv német verziójának (Die Ersten Menschen) szerzője M. Weiselauss, ami szintén a Samuel Weiss anagrammája.

 Forrás:
- http://fringepedia.net/wiki/Sam_Weiss

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr205752090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása