Újranézés 2015

2015. június 28. 19:04 - axm

tumblr_maytw8u4hf1rfwakso1_1280.jpg

Elérkezettnek látom az időt, hogy újra nézzem/nézzük a sorozatot. :) A tovább után jöjjenek a részletek.

Tovább
1 komment

Új dizájn

2014. december 17. 18:39 - axm

Üdv Mindenkinek!

Hosszas mérlegelés után arra jutottam, hogy itt az ideje dizájnt váltani. Apróbb módosítások még elképzelhetők, de nagyjából ez a végleges új kinézet. Remélem elnyeri a tetszéseteket. :) 

A felső menüsorban a kiemelt kategóriákat találjátok, minden egyéb tartalmat az oldalsávban a 'Tartalom' menü alatt érhettek el ugyanúgy, mint eddig.

600px-AppleGlyph.jpg

Ami a bejegyzések gyakoriságát illeti. Mostanában nem volt sok hír a sorozattal kapcsolatban, és ami volt azt is csak a Facebook-os oldalon osztottam meg. A közeljövőben szándékozom pár új bejegyzéssel jelentkezni (amint időm engedi).

Addig is mindenkinek jó tanulást és/vagy munkát kívánok! :)

Szólj hozzá!

Sam Weiss - Kevin Corrigan

2014. február 19. 20:16 - axm

MV5BMjA1OTc2NDU0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjI3Mjg4OA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Kevin Corrigan

1969. 03. 27-én született, New York-ban. 15 éves kora óta ír és színészkedik.  A Lee Strasberg Theatre and Film Institut-ban végzett. 17 éves korában szerepelt először filmben. Tapasztalt gitáros és több New York-i bandában játszott már. 2001-ben nősült meg, egy lánya van.

Karrierje elején többnyire kis költségvetésű filmekben játszott. Az '90-es években szerepet vállalt több független filmben is. Ezután feltűnt a Bad Boys-ban is, de csak kis szerepben.

Tovább
Szólj hozzá!

Rövidhír -- FOX - Magyarország

2014. február 07. 22:07 - axm

Az RTL KLUB ugyan még mindig nem válaszolt, de azóta megkérdeztem az időközben Magyarországon is elindult FOX - Magyarország csatornát, hogy tervezik-e folytatni a Fringe-et. Tőlük ezt a választ kaptam:
,,Egyelőre sajnos nincs információnk róla, hogy a közeljövőben adnánk ezt a sorozatot, de még ki tudja mit hoz a jövő.
Reméljük sikerül a kedvedben és a blogod követőinek a kedvében járnunk majd! :)
Üdv,
FOX csapat"

Addig is, ha elérhető már nálatok a csatorna, én szívesen ajánlom, mert többek között olyan sorozatokat láthattok rajta szinkronosan, mint: a "The Walking Dead", a "Da Vinci démonai", és az "Az Álmosvölgy legendája" (ez utóbbiban feltűnik John Noble /Walter Bishop/ is).
Ezen kívül továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérem a szinkronos sugárzással kapcsolatos információkat és hírt adok róla, ha változik a helyzet. :)

Szólj hozzá!

Rövidhírek - Fringe-hez kapcsolódó könyvek

2014. január 19. 16:30 - axm

Utánajártam, hogy a Fringe-hez kapcsolódó könyvek megjelennek-e magyarul. Íme a válaszok:
Libri: ,,Pontos információt sajnos egyelőre a kiadó nem közölt felénk."
Bookline: ,,Tájékoztatjuk, hogy sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mikor kerül fel a kínálatunkba az Ön által keresett kiadványokból." - Idő közben az oldalon előjegyezhető angol nyelven a Fringe: The Burning Man c. kötet - http://bit.ly/1eWonpW
Alexandra: ,,Kiadónk a levelében jelzett sorozattal kapcsolatban megjelenést nem tervez."
A Szukits kiadó pedig még nem válaszolt.

Továbbá az oldal egyik követője, Gréta Laskai talált egy oldalt, ahol angol nyelven megrendelhető a következő két kötet (2-4 hetes szállítási idővel):
- Christa Faust - Fringe: The Burning Man - http://bit.ly/1eWsMcH
- Christa Faust - The Zodiac Paradox - http://bit.ly/1eWsNxc

Ezúton is nagyon köszönöm a segítségét! :)

Az esetleges magyar nyelvű megjelenésekről beszámolok majd az oldalon.

Szólj hozzá!

Rövidhír - John Noble a Sleepy Hollow-ban

2013. szeptember 21. 10:26 - axm

john-noble-570x413.jpg

John Nobel (Walter Bishop) fontos visszatérő szerepet kap a FOX új sorozatában, a Sleepy Hollow-ban (Ezzel a címmel készült korábban egy film, ami Az Álmosvölgy legendája magyar címet kapta.). A sorozatot co-created/executive producerei Alex Curtzman és Roberto Orci. A karaktere (Henry Parrish) - aki az évad későbbi részében fog feltűnni - kedves és visszahúzódó ember, aki kapcsolatban van természetfeletti erőkkel, melyekkel segíteni tudja a sorozat főszereplőjét, Ichabod Crane-t (akit Tom Mison játszik).

Forrás: Fringe Bloggers

Szólj hozzá!

Almost Human Comic-Con plakát

2013. július 19. 20:26 - axm

almost-human-postertop1-600x350.jpg

Megérkezett az Almost Human hivatalos plakátja, amit az idei Comic-Con-on lepleztek le. A készülő sorozat készítői JJ. Abrams és J. H. Wyman.

A történet 2046-ban játszódik, ahol John Kennex életébe kapcsolódunk be, aki túlélte a rendőrőrs ellen intézett brutális támadást. Miután felébred egy 17 hónapos kómából nem sok mindenre emlékszik, de arra igen, hogy a társát megölték. A barátnője Anna Moore elhagyta a baleset után és az egyik lábát is elvesztette, aminek a helyére egy nagyon kifinomult, szintetikus protézist kapott.

Depressziótól, lelki sorvadástól, traumától - kialakuló OCD-vel, PTSD-től és a ,,szintetikus testrész pszichológiai elutasítása"-tól szenvedve John visszatér dolgozni régi barátja Sandra Maldonado százados parancsára. A megbízás keretében minden rendőr mellé kirendelnek egy robot társat. Annak ellenére, hogy John szenvedélyes ellenszenvet táplál az androidok iránt, kirendelnek mellé egy harckész MX-43-ast. Azonban hirtelen megszűnik a partneri kapcsolatuk, miután a robot vele kapcsolatos terhelő információkat fedez fel. Ezután új társat kap, Dorian-t aki egy felfüggesztett android, váratlan érzelmi reakciókkal. Mivel John ,,félig gép", Dorian pedig ,,félig ember" ezért kölcsönösen meg kell érteniük egymást és meg kell tanulniuk együtt dolgozni a hétről hétre felbukkanó furcsa ügyeken.

Végül itt a teljes plakát:

almost-human-postertop.jpg

Forrás: http://seriable.com/serials/almost-human/#ixzz2ZW12qk63

Szólj hozzá!

Hírek - HUGO díj jelölés

2013. április 28. 00:08 - axm

hugo-600x350.jpg

A Rejtély 4. évadának 19. részét (Letters of Transit - Szállítólevelek) jelölték a HUGO díjra, a Best Dramatic Presentation, Short Form kategóriában.

A díjátadó augusztus 29. és szeptember 2. között lesz. Amikkel a Rejtély versenyben van:

Best Dramatic Presentation, Short Form (597 nominating ballots cast)

  • Doctor Who, "The Angels Take Manhattan", Written by Steven Moffat, Directed by Nick Hurran (BBC Wales)
  • Doctor Who, "Asylum of the Daleks", Written by Steven Moffat; Directed by NickHurran (BBC Wales)
  • Doctor Who, "The Snowmen", written by Steven Moffat; directed by Saul Metzstein (BBC Wales)
  • Fringe, "Letters of Transit", Written by J.J. Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Akiva Goldsman, J.H.Wyman, Jeff Pinkner. Directed by Joe Chappelle (Fox)
  • Game of Thrones, "Blackwater", Written by George R.R. Martin, Directed by Neil Marshall. Created by David Benioff and D.B. Weiss (HBO)
Szólj hozzá!

Rejtély idővonal VII. - 5. évad

2013. április 15. 08:15 - axm

Rejtély idővonal.jpg

!SPOILER!, ha nem láttad az 5. évadot!

 A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás részben ennek alapján készült.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/
 

Rejtély idővonal (folytatás)

5. évad

(Az egész évad az alternatív idővonalban játszódik, de néhány szereplő visszanyerte a régi emlékeit is.)

2015

A terv sikerének köszönhetően a Megfigyelők nem rohanják le a földet. (ref. Enemies of Fate)

2036

Olivia Dunham kiszabadul a borostyánból és újra csatlakozik a csapathoz. Walter Bishop a memóriájában őrzi a megszállók legyőzésére kidolgozott tervet, melynek részleteit Szeptember összekeverte a fejében. Waltert elfogják a Megfigyelők, és Windmark százados kikérdezi, eredménytelenül. (ref. Transilience Thought Unifier Model-11)

A csapat újra meglátogatja Walter Bishop régi Harvardi laborját, ahol visszanyernek a borostyánból egy Betamax felvevőt és videokazettát, ami utasításokat tartalmaz arra nézve, hogy hogyan lehet legyőzni a Megfigyelőket. Olivia Dunham és Etta, miközben kikérdeznek egy lojalistát, a kikérdezés módjának erkölcsösségén vitáznak. (ref. In Absentia)

A csapat meglátogat egy titokzatos emberi tábort, Pennsylvaniában. Az emberek annak szentelték az életüket, hogy a Megfigyelők inváziója óta történt eseményeket lejegyezzék. Peterék egy ércet keresnek, mely segít a Megfigyelők elleni harcban. (ref. The Recordist)

Miközben a csapat a következő kazetta után kutat, talál egy csapóajtót, mely egy, a labor alatti raktárba vezet. Itt megtalálhatók a régi Áltudományos ügyek emlékei. A szájnyílás-lezáró anyagot - amivel először az első évadban találkoztunk - felhasználják az egyik tervükben, mikor be akarnak jutni egy metró állomásra, hogy megkeressenek egy tekercset, ami rejtélyes egyenleteket tartalmaz. Broyles felfedi, hogy téglaként dolgozik az ügynökségben. Windmark százados megöli Ettát. (ref. The Bullet That Saved the World)

A csapat megpróbálja megakadályozni, hogy a Megfigyelők a jövőből fontos szállítmányt kapjanak. Peter Bishop, akit legyőz a harag és bánat Etta elvesztése miatt, eltávolít egy bőr alatti szerkezetet egy elfogott Megfigyelőből és behelyezi a saját testébe. (ref. An Origin Story)

Walter Bishop belép egy zsebuniverzumba, ahol azt a gyerek megfigyelőt keresi, akit az első évadban ismertünk meg és egy rejtélyes Donaldot; időközben a fia, Peter elkezd a Megfigyelőkhöz hasonlóan viselkedni. (ref. Through the Looking Glass and What Walter Found There)

William Bell levágott kezét arra használják, hogy kinyissanak egy titkos ajtót és megszerezzenek két megfigyelő jelző hengert, ami létfontosságú Walter terve szempontjából. Peter felhasználja az újonnan szerzett képességeit, hogy megöljön három magas rangú Megfigyelőt. Folytatódik az átalakulása Megfigyelővé. (ref. Five-Twenty-Ten)

Windmark százados megtalálja Peter rejtekhelyét és feljegyzéseit. Peter csapdába akarja csalni a megfigyelőt, de ő előbb talál rá és megküzdenek szemtől szembe. Walter megpróbálja rábeszélni Petert, hogy távolítsa el a szerkezetet, de nem hallgat rá. Peter új tervet dolgoz ki Windmark megölésére, de Oliviának végül sikerül rábeszélnie, hogy távolítsák el a szerkezetet. (ref. The Human Kind)

A zsebuniverzumból elhozott rádió működésbe lép, ezért a jel forrásához utaznak, ahol megtalálják az eltűnt gyerek megfigyelőt, aki fontos a terv szempontjából. (ref. Black Blotter)

A megfigyelők tudomást szereznek a gyerek megfigyelőről. Windmark rájön, hogy Nina Sharp segít az ellenállóknak. Nina, hogy az agyában lévő információk ne juthassanak a megfigyelők kezébe, fejbe lövi magát. (ref. Anamoly XB-6783)

Walter a tartály használatának segítségével előhozza egy Donalddal kapcsolatos emlékét, így sikerül megtalálniuk. Donald elmeséli, a társai büntetésből embert csináltak belőle. Walterék megtudják, hogy a gyerek megfigyelő több száz éve született a jövőben és Szeptember gyermeke. Az eredeti terv szerint a gyereket el kell küldeni 2167-be, ahol megakadályozhatják, hogy az emberek megfigyelőkké váljanak. A fiú megadja magát a megfigyelőknek, hogy a csapat elmenekülhessen. (ref. The Boy Must Live)

Miután Michael feladja magát, Windmark egy biztonsági létesítménybe viszi Liberty Island-re, ahol megpróbálja olvasni az elméjét. Miután kudarcot vall, Windmark visszatér 2609-be. Broyles megtudja hol tartják fogva Michaelt. A csapat felveszi a kapcsolatot a párhuzamos univerzummal, hogy észrevétlenül juthassanak be Liberty Island-re. Szeptember visszatér a laborba és elkezdi összerakni az időgépet. Broyles lelepleződik és menekülni kényszerül. Olivia kimenti a fiút. (ref. Liberty)

Szeptember segítséget kér Decembertől egy alkatrész megszerzése végett. December lelepleződik és megölik. Peter a borostyánban egy újabb kazettát talál, amit neki címeztek. A felvételen Walter elbúcsúzik, és elmondja, hogy 2167-ben él és jól van. Sikerül elindítani az időgépet, de Szeptembert, aki átkísérte volna a fiút a féregjáraton megölik, így Walter folytatja a küldetését. (ref. Enemies of Fate)

2167

Walter és Michael (a gyerek megfigyelő) megakadályozzák, hogy az emberek Megfigyelőkké váljanak. (ref. Enemies of Fate)

2609

Windmark százados el akarja érni, hogy engedélyezzék neki a gyerek megfigyelő megölését.

Miután a Föld végleg lakhatatlanná vált, a Megfigyelők visszautaznak az időben, hogy egy véres megszállással elvegyék azt az emberektől. (ref. Letters of Transit)

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A fenti leírás részben ennek alapján készült.

Szólj hozzá!