David Robert Jones - Jared Harris

2012. április 05. 07:09 - axm

RobertJones.jpg

Jared Harris

Híres ír színészcsaládban született, 1961. 08. 24-én. Gyermekkorában a bentlakásos Central School in London tanulója volt. Jared érdeklődést mutatott apja munkája iránt, így az Észak-karolinai Duke Egyetemen tanult drámát és irodalmat. Ezt követően a londoni Royal Shakespeare Company tagja volt, majd New York-ban off-Broadway-produkciókban aratott sikereket. Jared Harris emlékezetes alakítása az orosz taxisofőr A boldogságtól ordítaniban (Happiness, rendező Todd Solondz), illetve a hajléktalan a Sunday-ben - utóbbi film 1997-ben megkapta a Sundance Fesztivál zsűrijének nagydíját. Harris játszott a Hurricane Streets-ben is (rendező Morgan J. Freeman), amely ugyanezen a fesztiválon a legjobb operatőr és a legjobb rendező díja mellett a közönségdíjat is elnyerte. Emellett sok neves színész partnere volt, olyan művészeké, mint Billy Crystal és Robin Williams (Apák napja [Father's Day]), Johnny Depp (Halott ember [Dead Man]), Tom Cruise (Túl az Óperencián [Far and Away]), vagy Harvey Keitel (Füst [Smoke]). Több, nagy költségvetésű filmben is szerepelt már, pl.: Lány a vízben, Benjamin Button különös élete stb. Legutóbb a Sherlock Holmes 2. - Árnyjátékban volt látható, Moriarty professzor szerepében.

Forrás:
http://www.port.hu/pls/pe/person.person?i_pers_id=9316
http://starity.hu/sztarok/jared-harris/eletrajz/#ixzz1qPvBUq3r
http://fringepedia.net/wiki/Jared_Harris

David Robert Jones

Állása: Tudós, bűnöző
Kapcsolatok: Mitchell Loeb - összeesküvő partner; William Bell - elégedetlen alkalmazott; Salman Kohl - ügyvéd; Johna Lennox - gondnok. (Az alternatív idővonalban: Nadine Park - "teremtménye"; Broyles ezredes - összeesküvő partner; Nina Sharp - összeesküvő partner)
Státusz: Meghalt (Az alternatív idővonalban él.)

Interpol aktája:

- Brit állampolgár - Londonban született, 1961 08. 08-án.
- Beszél angolul, németül és spanyolul.

David Robert Jones egy veszélyes bűnöző és kapcsolatba hozható a ZFT-vel és a Mintával (és az alternatív idővonalban az emberi alakváltókkal). Biotechnológiai ismeretekkel rendelkezik és ismerten genetikai fegyverekkel kereskedik. Először a Frankfurti Wissenschaft börtönben találkozik vele Olivia. Később megszökik a börtönből egy teleportáló berendezés segítségével.

Idézetek:

- ,,Ön két dolgot feltételez, Miss Dunham, és mindkettőt tévesen. Az egyik, hogy a szabadságom mindennél értékesebb a számomra, a másik, hogy én vagyok a felelős Loeb ügynök fertőzéséért." (Oliviának, mikor a börtönben beszélgetnek)
- ,,Lehet, hogy a teleportáló megöl, de közben egész különlegessé is tesz. Látja, a golyók csak úgy keresztül mennek rajtam. És hamarosan Dr. Bell is látni fogja, milyen különleges vagyok." (Oliviának mondja, mielőtt Peter rázárja az átjárót és megöli)

Forrás: http://fringepedia.net/wiki/David_Robert_Jones

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr214345887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása