A Minta (A profil)

2011. október 24. 18:57 - axm

,,A Minta" (a leszinkronizált részekben: ,,A profil") egy általános megnevezése a világszerte történő megmagyarázhatatlan eseményeknek, illetve utalás ezekre. A Mintával kapcsolatos nyomozást az Amerikai Szövetségi Kormány egy részlegbe vonta. A Nemzetbiztonsági Hivatal rangidős ügynöke Phillip Broyles irányítja a részleget. Olivia Dunham ügynök és Dr. Walter Bishop egy tudóscsapatot hoztak létre, melynek feladata, hogy megvizsgálja az ismétlődő és megmagyarázhatatlan eseményeket. Peter Bishop-ot is kényszerítették, hogy csatlakozzon a csapathoz és felügyelje a néha kiszámíthatatlan apját. Astrid Farnsworth fiatal FBI ügynök is bekerült a csapatba, hogy támogassa a csapat munkáját és egyedülálló betekintést nyerhessen. Charlie Francis FBI ügynök bár nem a csapat megnevezett tagja, rajt van egy rövid listán, hogy azonnali taktikai és nyomozási segítséget nyújtson a csapatnak, vagy alegységeinek. Nina Sharp a Massive Dynamic ügyvezető igazgatója és a Felügyeleti Bizottság tagja és sok ismerete van számos, a Mintához kapcsolódó eseményről. Broyles szerint 37, a Mintához kapcsolódó eseményt jelentettek és titkosítottak addigra, mire Olivia csatlakozott.

Broyles így írta le a Mintát: "...mintha valaki odakint kísérletezne, és az egész világot tekintené labornak."

Kezdeti események

  1. 627-es járat: A Hamburgból Bostonba tartó járaton egy levegőben terjedő fertőzés jelent meg. Az embereknek szinte reagálni sem volt idejük, olyan gyorsan történt minden. A fertőzés hatására az áldozatok bőre gyorsan feloldódott és csak a csont és az izmok maradtak fedetlenül. A pilóta még be tudta kapcsolni az robotpilótát, ami sikeresen letette a gépet.
  2. Scott ügynök: Miközben vizsgálódik Black Bay-en észreveszi Richard Steig-et és üldözőbe veszi. Hirtelen egy robbanássorozat éri, aminek következtében vegyszer permet lepi el és a bőre átlátszóvá válik.
  3. Eltűnt gyermekek: Broyles Oliviával folytatott egyik beszélgetése során említ egy esetet, melyben egy egyébként normális gyerek John Thompson tűnt el 1998-ban és csak egy hónappal a beszélgetésük előtt (valószínűleg 2008-ban) találták meg, de úgy mintha nem is öregedett volna. Broyles szerint több gyerek is eltűnt és később megjelent, ugyanolyan rejtélyes körülmények között.
  4. Sri Lankai szökőár: A közelmúltban egy azonosítatlan repülőgép tűnt fel Sri Lanka partjainál egy halász szeme láttára és magas frekvenciájú hangot adott ki, aminek következtében a környéken lévő házak ablakai kitörtek. Egy órával ezután a Richter-skála szerinti 8,7-es földrengés volt a föld alatt, ami elindított egy hatalmas szökőárat, ami aztán megtizedelte a part menti házakat és 83 000 ember halálát okozta.
  5. A kómás beteg koordinátái: Egy amerikai kórházban sok év után felébred egy kómába esett nő és számokat kezd írni egy papírra. Ezt összevetették a katonai adatbázissal és kiderült, hogy a Csendes óceánon tartózkodó csapatok manővereinek koordinátái. Ezek az információk szigorúan titkosak voltak és nem tudják, hogy a nő, hogy volt képes leírni őket, vagy honnan tudhatta.

Néhány esemény mióta Broyles a Mintáról mesélt Oliviának

  1. Egy Boston külvárosában található kórházba érkezik egy anya, akinek segítségre van szüksége, mert csak néhány perce fogant a gyermeke, de már meg is indult a szülés. A gyermek életét megmentik a sürgősségi császármetszéssel, de az anya meghal. Pár órával később a gyermek is belehal az idős kor okozta szövődményekbe.
  2. Egy zsúfolt Bostoni ingázó buszban szilícium alapú aeroszol szilárdul meg mikor kapcsolatba lép a légkörben található nitrogénnel. Az összes utas megfullad és bennragad a megszilárdult aeroszolban.
  3. Egy Brooklyn-i építkezésen egy ismeretlen eredetű fémhenger átvág egy gázvezetéket és robbanás keletkezik, ami ledönt egy darut és egy ember meghal.
  4. Hatalmas feszültség keletkezik egy irodaépületben Worcester-ben, Massachusetts-ben és egy lift lezuhan 26 emelet magasságból. A benne lévő 8 utas meghal, de nem a földbecsapódástól, hanem áramütéstől.
  5. A Massachusettsi Milford-ban egy étkezdében meghalnak a vendégek a magas sugárzás miatt. Egy nő aki két héttel azelőtt eltűnt és gyanúsított volt, szintén meghalt.
  6. Egy szövetségi ügynök szívén, aki a tengerentúlról tért vissza, egy óriás parazitát találnak.
  7. Egy férfi kiesik egy felhőkarcoló ablakán és meghal. A bőrén sok apró vágás található.
  8. Egy bankrablás után egy a bank falába ragadt férfit találnak, akit a rablótársai megöltek.
  9. Egy fiatal gyereket a szülei egy éjszakára egyedül hagynak. Mire hazaérnek a fiú aki a számítógép előtt ült, meghalt, mert az agya folyékonnyá vált.
  10. Egy Bostoni újságos meghal, miután a száj-, orr- és szemnyílása előtt új bőr keletkezik.
  11. Egy építkezés során egy 70 éve zárt alagútban egy kopasz, szemöldök nélküli albínó fiút találnak. (Lehetséges, hogy egy megfigyelő?)
  12. New Yorkban egy nő spontán égés következtében tűzgolyóvá változik és meghal, miközben a körülötte lévőket is megöli.

Forrás: http://fringepedia.net/wiki/The_Pattern

Szólj hozzá!
Címkék: a minta

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr513291596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása