Rejtély idővonal II. - 1986-2008

2011. augusztus 11. 07:28 - axm


!SPOILER!, ha nem láttad az 1-4. évadokat!

A narancs színnel kiemelt események az alternatív idővonalban történtek, ezért !SPOILER!-t tartalmazhatnak, ha nem láttad a 4. évadot!

 A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás ennek alapján készül.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/
 

Rejtély idővonal (folytatás)

1986

Walter és William Bell átküldenek egy autót a párhuzamos univerzumba, de miközben visszatér egybeolvad John Harvard szobrával. (ref.: Jacksonville)

1987
Az első dokumentált Megfigyelő jeladó megjelenik Quantico-ban. (ref.: The Arrival)

A 9 éves Olivia lelövi a sértegető mostohaapját, aki azonban túléli a lövést. (ref.: The Cure)

Alternatív idővonal: Olivia Dunham lelövi és ezzel meg is öli mostohaapját. (ref.: One Day in October)

Dátum(ok) ismeretlen(ek), feltehetőleg a '80-as évek vége felé
Odaát, Walternatív elhagyja a tudományos pályát, hogy politikus legyen. Végül ő lesz a Védelmi miniszter. (ref. Over There, Parts I, II)

Ideát, egy Megfigyelő meglátogatja Walter-t és elmondja neki, hogy Peter-t soha nem viheti vissza a másik oldalra, mert azzal elpusztul az univerzumunk. (ref.: Over There, Part I)

1989
október 17. Odaát, létrehozzák a borostyánt és alkalmazzák a "Harvard Yard esemény"-nél. (ref.: Amber 31422)

1990
Odaát, 165 embert szív be az East River-ben keletkező örvény. (ref.: Entrada)

1991
Ideát, Carla Warren meghal egy labortűzben. Walter Bishop bíróság elé kerül, de mentálisan alkalmatlannak találják, hogy elítéljék a nő halála miatt. Bezárják a St. Claire elmegyógyintézetbe. (ref.: Pilot)

Alternatív idővonal (pontos dátum ismeretlen): Walter Bishop-ot bezárják a St. Claire elmegyógyintézetbe. Valószínűleg az vezetett ehhez az elmeállapothoz, hogy Elizabeth és mindkét Peter halála miatt elviselhetetlen bánatot és bűntudatot érzett.

Odaát, a Peter Bishop törvény, amiben minden emberrablást Fringe eseménynek tekintenek, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője. (ref.: The Abducted)

1992
Ideát, Olivia anyja Marilyn Dunham meghal ismeretlen okok miatt. (ref.: Olivia)

Alternatív idővonal (feltételezett dátum): Nina Sharp lesz Olivia és a testvére Rachel törvényes gyámja, miután édesanyjuk meghal. (ref.: The End of All Things)

Thomas Jerome Newton alakváltó átjön a mi univerzumunkba. (közelítő dátum)

Egy háttérben működő befektetői csoport segítségével Bell megalapítja a Bellmedics-et, ami egy olyan cég, mely nanoelektronikusan mozgatható protéziseket gyárt.

1993
Peter Bidhop elhagyja a középiskolát és nomád életet kezd élni. (ref.: Pilot, The Ghost Network )

X osztály alakul Fox Mulder és Dana Scully FBI ügynökökökkel. (ref.: Wikipedia)

Dátum(ok) ismeretlen(ek), feltehetőleg a '90-es évek közepe
William Bell Dr. Paris álnéven 6-szor meglátogatja Walter-t a St Clair-ben. Walter kérésére Bell eltávolítja agyának három kis részét, amit három különböző emberbe ültet, akik ennek hatására elmebetegek lesznek. (ref.: Grey Matters, Over There, Part II)

Alternatív idővonal, 1990-es évek közepe: Valószínűleg Walter parancsára William Bell eltávolítja Walter agyának három kis darabját, melyet ezután a Massive Dynamic biztonsági épületében tárolnak. (ref.: Letters of Transit)

Pontos dátum ismeretlen: William Bell elkezdi építeni a 3. univerzumot, melyet teljesen ő irányít.

1995
Odaát, Walternatív megírja és publikálja a ZTF-et, ami látszólag markánsan különbözik az ideát ismerttől. (ref.: Over There, Part I)

1997
Odaát, Armand Silva ösztöndíjért folyamodik, hogy megtalálja a madárinluenza ellenszerét, kihasználva a juhok parazita állatát. (ref.: Immortality)

1998
William Bell egy befektetői csoport segítségével létrehozza a Fleming-Monroe Aeronautics nevű céget, majd újra tervezi az alapoktól kezdve a kereskedelmi hajtóműveket, hogy aztán tovább fejleszthesse a PEARL Aerocontrol rendszerré.

1999
A Bellmedics felvásárolja a Fleming-Monroe-t és a nevét Massive Dynamic-re változtatja. A hivatalos szlogen: "Mit tudunk csinálni? Mit nem tudunk csinálni?"

2000
Peter Bishop Európába utazik, Elizabeth Bishop öngyilkosságot követ el. (ref.: The Man From The Other Side, Over There, Part I.)

2001
szeptember 11. Ideát
, terroristák lerombolják a World Trade Centert és károkat okoznak a Pentagon épületében.

szeptember 11. Odaát, terroristák lerombolják a Fehér Házat és a Pentagon épületét. (ref.: There’s More Than One Of Everything, Momentum Deferred, Jacksonville)

Odaát, kihalnak a juhok, ami megnehezíti Armand Silva kutatását. (lásd 1997-nél) (ref.: Immortality)

2003
Ideát, megszületik Ella, Olivia testvérének, Rachel-nek a lánya. (ref.: Over There, Part II, Amber 31422)

Odaát, Rachel Dunham és a lánya meghalnak a szülés folyamán VPE-ben (Viral Propagated Eclampsia), ami egy nem létező betegség a mi univerzumunkban. (ref.: Over There, Part II, Bloodline)

Alternatív idővonal (dátum ismeretlen): Rachel Dunham-nek és férjének, Gregnek megszületik a fia, Eddie. (ref.: Nothing As It Seems)

2005
Az alakváltók vezetőjének Thomas Jerome Newton-nak elválasztják a fejét a testétől, majd kriogén módszerrel lefagyasztják. (ref.: Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep?)

Alternatív idővonal: Szilveszterkor William Bell meglátogatja Waltert a St. Clair-ben, hogy elbúcsúzzon tőle, mielőtt megrendezi a saját halálát egy autóbalesetben. (ref.: Brave New World Part I)

2008
Odaát,
Állívia (Alternatív Olivia) belép a már létező Áltudományos Részleghez. (ref.:The Abducted)

Ideát (közelítő dátum), James Van Horn szenátor helyét átveszi egy alakváltó. (ref.: Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep?)

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A leírás ennek alapján készült.

Szólj hozzá!
Címkék: idővonal

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr403135534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása