Utalások I.

2011. március 09. 14:09 - axm

 

1.png

A sorozat további érdekessége még, hogy szinte minden részben van utalás a következő részre, vagy részekre valamilyen formában. Például egy plakát, felirat, vagy tárgy formájában.

A következőkben az első évadban találhatókat sorolom fel. Tehát akkor, az utalások:

- A Pilotban, tehát az első részben, abban a jelenetben, mikor először mutatják a Massive Dynamics épületét, egy újságos bódén egymás mellett látható egy toll (pen) és egy rózsa (rose) képe, ami utalás a második epizód szereplőjére, Dr. Claus Penrose-ra.

- A 2. részben, az egyik utcatáblán a „Voces Video” felirat látható, mely latinul azt jelenti: „látni a hangokat”. Roy McCombnak éppen ez a képessége, és a latin nyelv is szerepelt az harmadik epizódban.

- A 3. részben a pályaudvar egyik falán egy tábla a jelzőhengert jelezte elő, mely a negyedik részben szerepel..

- A 4. rész legelején, az étterem előtt, ahol a Megfigyelő evett, az egyik lámpapóznán ott van Dr. Fischer hirdetésének plakátja. (A képen félig eltakarja az O betű.) Amikor az FBI behatol Fischer épületébe az ötödik részben, a falon látni lehet egy Massive Dynamic posztert, rajta a „Hozza elő rejtett képességeit!” szlogennel. Dr. Fischer hirdetésének ugyanez a szlogenje.

- Az 5. részben, mikor a lezuhant liftről szóló híradást mutatják, a háttérben látszik egy Intrepus feliratú bögre, mely a hatodik részre utal.

- A 6. rész elején, mikor Walter az egyik áldozat fejébe dug egy hőmérőt, hogy lemérje az agy hőmérsékletét, a szerkezeten szerepelt a ZFT rövidítés.

- A 7. részben Loeb papírjai között többször is felbukkan egy Karácsonyi ének füzet. A nyolcadik epizódban Walter végig karácsonyi dalokat dúdolgat.

- A 8. részben, mikor Peter értesíti Oliviát a piros kastélyról, a háttérben látható egy doboz, rajta egy pillangó ábrájával, ami a kilencedik epizódra utal.

- A 9. részben, nem sokkal az előtt, hogy a taxi elüti a gyanúsítottat, a háttérben elhajt egy szervízkocsi, rajta ugyanazzal az emblémával, mint ami a 10. részben a Little Hillnél lévő „földmérőkön” is látható volt.

- A 10. részben, mikor Peter és Olivia a bárban iszogatnak, Olivia mögött látszik egy The Colds plakát. Ez a 11. epizódban lévő óriási náthavírusra utal. (cold=megfázás, nátha)

- Az 11. rész végén, mikor Olivia és Ella együtt aludtak el, Olivia egy „What’s That Noise?” („Mi ez a zaj?”) című könyvet tart a kezében. A vírus bejelentkező képernyőjén a 12. részben ugyanez a felirat olvasható.

- A 12. részben, mikor Walter a halott autókereskedőt vizsgálta, a háttérben egy akciós feliratot lehetett látni, mely havi 718 dollár megtakarítást ígért. Ez a 13. részben szereplő 718-as járatra utalt.

- A 13. részben, mikor Olivia látogatást tesz John emlékeibe, a motelszoba ablakán kinézve a ZFT felirat látszik tükröződni. Utalás a 14. részre.

- A 14. részben az újságárus standjának ponyváján látható egy kis, sárga fenyőfa, ami utalás a 15. részre.

- A 15. részben a Művész első áldozatának volt egy griffet ábrázoló tetoválása. A griff egy sas fejű, oroszlántestű lény, épp olyan hibrid, mint a 16. epizódban a városban garázdálkodó, ember alkotta szörnyeteg.

- A 16. részben, mikor Olivia az állatvédő lakótársánál jár, a háttérben látható egy „Red Balloon Lager” feliratú söröshordó, ami a 17. rész elején felbukkanó vörös léggömbre utal.

- A 17. részben, a Nick falán lévő újságkivágások között van egy cikk egy kétfejű kecskéről, mely a National Starban jelent meg. Ez egyrészt utalás Mrs. Boone kettős énjére, másrészt pedig a Star utal az ötágú csillagra, ami a nő vadászterületeként szolgáló klub logója a 18. epizódban.

- A 18. rész elején, mikor a híradást mutatják a szörnyű halálesetről, az alsó feliratsávban a további hírek között a következő olvasható: „Titokzatos tűzeset történt”, mely a 19. részre utal.

- A 19. részben Olivia látomásában az egyik falon látható egy graffiti („He is here”), ami azt jelenti: „Ő (férfi) itt van.” Ez a felirat a 20. részre és Bell-re utal, aki abban a másik világban rejtőzik.

- A 20. rész végén egy képernyőn látható egy kalózzászló koponyával és lábszárcsontokkal. Ez a 2. évad 1. részében szereplő alakváltóra utalt, aki képes megváltoztatni a teljes csontozatát.

Forrás:
fringepedia.net/wiki/Next_Episode_Clue
hogyvolt.blog.hu/tags/fringe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr782724801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása