Walter Bishop - John Noble

2011. február 13. 21:53 - axm

280px-WalterBishopSnack.jpg

John Noble

John Noble 1948. augusztus 20-án született a dél-ausztráliai Port Pirie-ben. Komoly színpadi múlttal rendelkezik, tíz évig volt a Stage Company of South Australia művészeti igazgatója, 1977-től 1987-ig. Az 1984-es Festival of Arts (Művészetek fesztiválja) producere volt, ennek a rendezvénynek volt része az emlékezetes Mesterkurzus. Ausztrál filmekben és televíziókban szerepelt, de rendezőként is próbára tette magát, közel 80 darabbot rendezett.  Szabadúszó színész, mellette színészmesterséget és beszédet tanít. Játszott az "All Saints" című sorozatban, valamint  a Gyűrűk ura 2. és 3. részében is szerepelt, ő alakította Denethor királyt. Legutoljára a "The Last Airbender" című filmben láthatták. Orosz konzult is eljátszott már a 24 című sorozatban.
Forrás: http://fringe.weboldala.net/viewpage.php?page_id=3

Walter Bishop

!SPOILER!

Állása: Biokémikus
Család: Peter Bishop-fia, Robert Bishop-apa, Elizabeth Bishop-feleség, Henry-nagybácsi
Kapcsolatok: Dashiell Kim, Carla Warren, Jessica Warren, Rebecca Kibner, September(megfigyelő)
Státusz: Életben, a Massive Dynamic egyetlen részvényese William Bell végakarata szerint
Megjegyzés: Sikeresen helyreállított kapcsolat Peter-rel

Walter 1946-ban született Cambridge-ben. Édesapja Dr. Robert Bishop, kém volt a náci Németországban. Walter fiatalkorában a Harvard egyetemen tanult, majd az Oxfordnál és MIT-nél vezetett le posztgraduális előadásokat. A 70-es évektől, egészen a 80-as évek végéig a Harvard Egyetem alagsori laboratóriumban a kormány számára végzett úttörő kutatásokat. Közben fia elhalálozott, s egy alkalommal Walter egy párhuzamos valóságból elrabolta Peter alteregóját, aki szintén azonos betegséget hordozott magában. A férfinek őt sikerült megmentenie, de sosem juttatta vissza eredeti otthonába. Bishop felesége nem tudta feldolgozni fia halálát, nem sokkal az ALT - Peter elrablása után öngyilkos lett. Dr. Bishopot 1991-ben egy balesett következtében perbe fogták. A vád az volt, hogy embereken végez el kísérleteket. William Bell eltávolított egy részt Walter agyszövetéből, s ezért a férfit szellemileg instabilnak ítélték. Bell úgy ítélte meg, hogy a Walter agyában tárolt sok tudás túl veszélyes a férfire nézve. Ezt követően a St. Claire’s Elmegyógyintézetbe zárták, ahol csak közvetlen családtagjai látogathatták. A Harvard Egyetemen található alagsori laboratóriumát bezárták. 17 évvel később Bishop az FBI felügyelete mellett dolgozik, és vissza kapta a laboratóriumát is.

Forrás: 
http://fringe.weboldala.net/viewpage.php?page_id=9
http://fringepedia.net/wiki/Walter_Bishop

Szólj hozzá!
Címkék: szereplők

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr122659090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása