Peter Bishop - Joshua Jackson

2011. február 06. 21:30 - axm

PeterBishopBar2.jpg

Joshua Jackson

Joshua Carter Jackson 1978. június 11-én születet. Kanadai származású, a Dawson és a haverok állandó főszerepével szerzett hírnevet. Még csak kilenc éves volt, amikor már reklámokban szerepelt, majd statisztált a MacGyver című sorozatban. Tinédzserként kapta első filmes szerepeit, s amikor beválogatták a Dawson és a haverok csapatába, már tíz film volt a háta mögött. Az 1998-ban indult vígjátéksorozat jóvoltából vált híressé, és a négy főszereplőt díjakkal jutalmazták, Joshuát háromszor is. Korábban is kapott epizódszerepeket mozifilmekben - ezek közül a Rémségek könyve, a Koponyák és a Birtokviszony a legismertebbek -, de csak a független filmesek bíztak rá főszerepeket. Szakmai szempontból sokat jelentett számára, hogy 2005-ben a londoni West Enden együtt lépett fel Patrick Stewarttal egy kétszereplős darabban. Öt évet váratott magára az újabb hosszú távú elköteleződés a tévézés mellett, s a kettő között - ahogy fogalmazott - felnőtt. J.J. Abrams új sorozata, A rejtély csábította vissza. Abban bízott, hogy ha valamikor visszatér, olyan csapatnak lehet a része, mely jó történeteket mesél el és sokáig képes tartani a színvonalat - márpedig Abrams munkái éppen ilyenek.
Forrás: wikipedia.org

Peter Bishop

!SPOILER!

Állása: DHS civil konzulens
Család: Dr. Walter Bishop-apa, Elizabeth Bishop-anya, Robert Bishop-nagyapa
Kapcsolatok: Tess Amaral, Edward Markam, Slim Joe, Ahmed
Státusz: Életben
Megjegyzés: Romantikus kapcsolatba keveredett Állíviával (Alternatív Olivia) [frissítés]

Egy párhuzamos világban született. Gyermekkorában mindkét helyen a madárinfluenza egy ritka formájában fertőződött meg, s a mi világunkban a fiú meghalt még mielőtt édesapja gyógymódot talált volna a betegségre. Walter későn jött rá a megoldásra, de kísérletei során lehetősége adódott rá, hogy kapcsolatba kerüljön egy másik világgal, ahol még fia életben volt. Az ottani Walternek nem volt kézzel fogható eredménye a fertőzés leküzdésére, sőt többször is elsiklott a megoldás felett. Az itteni Walter nem tudta feldolgozni fia elvesztését és lehetőséget talált rá, hogy átmenjen a fiú világába, majd elrabolta, hogy megmentse életét. Ezzel rést ütött a két világ közötti burkon. Különös jelenségek láncreakciója vette kezdetét. A fiú felnőtt koráig itt is maradt, mert az öreg Bishop nem tudta elengedni őt. Peter a jelenben elmúlt 30 éves, és 190-es IQ-val rendelkezik. Kidobták a főiskoláról, mert botrányos ügyei voltak, állandóan bajba keveredett. A jelenléte gyakran szükséges ahhoz, hogy az apja tudata tiszta maradjon. Mivel ő Walter egyetlen élő hozzátartozója, így neki kell a gondját viselnie.

Forrás:
fringe.weboldala.net/viewpage.php
fringepedia.net/wiki/Peter_Bishop
 

Szólj hozzá!
Címkék: szereplők

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr962643150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása