Hírek - Az alakváltók miatt perelne egy író

2011. december 09. 07:13 - axm

A következő bejegyzés az ezen a linken elérhető bejegyzés alapján készült. Megjelenési ideje: 2011.11.17. 10:30, Írója: sixx

Egy scifi író, F. Paul Wilson azt állítja, tőle nyúlták a Rejtély alakváltó szereplőiről szóló történetszálat. Szerinte a Rejtély az ő 1998-ban, Matthew Costellóval közösen írt, Masque című könyvéből vette át a motívumot. Wilson szerint a Rejtély november 4-én levetített, Novation című epizódja a Masque alapsztoriját nyúlta le. A Rejtélyben ugye vannak olyan alakváltók, akik az alternatív univerzumból érkeztek, van nekik egy merevlemezük beépítve a testükbe, bárki DNS-ét le tudják szívni, és felveszik a külsejüket. A Masque-ban olyan, különleges DNS-sel bíró titkosügynökök a főszereplők, akik bárki más alakjét fel tudják venni, ha a testükbe a célszemély DNS-ét tartalmazó merevlemezt betolják. Van náluk üres lemez is, amire bárki géntérképét ét tudják másolni.

A hasonlóság elég nagyfokú, bár azt Wilson is elismeri, hogy magát az ötletet (mimikri DNS) nem nagyon lehetne levédetni. A Rejtélyben azonban a 13 évvel ezelőtt kiadott regényben taglalt technológiát (merevlemezek) is felhasználták. A könyv ráadásul jól ismert Hollywoodban, hiszen Tom Cruise cége a megjelenést követően lecsapott filmjogokra, csak éppen ahhoz a Polygram Pictures-höz vitte el a tervet, ami nem sokkal ezt követően csődbe ment.

A tervezet azóta több stúdiófőnök és producer asztalán megfordult, de nem lett belőle semmi. Wilson kicsit csalódott, mert a Rejtély írói anélkü nyúlták le az ötletét, hogy egy köszönetnyilvánítást megeresztettek volna felé. Perelni nem fog, de azt javasolja, hogy mindenki olvassa el a Masque-t (pl. itt DNA Wars címen, pénzért), és döntse el, igaza van-e.

Forrás: http://comment.blog.hu/2011/11/16/az_alak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr273434105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása