Rejtély idővonal VI. - 4. évad

2012. augusztus 14. 22:31 - axm

 

!SPOILER!, ha nem láttad a 4. évadot!

 A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás ennek alapján készül.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/
 

Rejtély idővonal (folytatás)

4. évad, 2011-2012

(Az egész évad az alternatív idővonalban játszódik.)

Az új idővonalban, ahol Peter Bishop nem létezik, Lincoln Lee csatlakozik az Áltudományos részleghez, mikor a társát megöli egy ,,emberi" alakváltó. Szeptember azt mondja egy másik Megfigyelőnek, hogy Peter valami oknál fogva még mindig szivárog át az új idővonalba, amit az is megerősít, hogy Walter elkezd hallucinálni róla. A másik Megfigyelő utasítására Szeptember épít egy szerkezetet, amivel teljesen kitörölheti Petert az idővonalból, de végül képtelen használni azt. (ref.: Neither Here Nor There)

Olivia Dunham segíti az alternatív univerzum Áltudományos részlegét egy olyan ügyben, melyben egy sorozatgyilkost üldöznek. A gyilkos alteregója a mi univerzumunkban elismert igazságügyi szakértő, akit bevonnak az ügybe, hogy segíthessen. Walter eközben többször hallja a fia, Peter hangját, amint őt hívja, és elkezd tőle rettegni. (ref.: One Night In October)

Walter egy olyan ügyet vizsgál, melynek során egy empatikus gomba kapcsolatba lép egy magányos fiúval, eközben továbbra is hallja és látja időnként Petert. Olivia bizalmasan közli Walterrel, hogy már három hete Peterről álmodik. (ref.: Alone in the World)

Egy korábbi Cortexiphan alanyt, Cameron James-t, akinek a múltban asztrális projekciós képessége volt, összekapcsolnak egy misztikus kék energiás esettel. Közben Peter a Reiden tóban újra materializálódik, de a csapat tagjai nem emlékeznek rá. (ref.: Subject 9)

Egy ,,emberi" alakváltó elrabolja Dr. Truss-t, aki egy korábbi Massive Dynamic alkalmazott. A cégnél ő fejlesztette az alakváltó technológiát, ezért az alakváltó kényszeríti, hogy tökéletesítse az eljárást. Peter Bishop felbukkanása és rengeteg titkos információt tartalmazó tudása összezavarja a korábbi társait, akik nem emlékeznek rá. Először használják a hordozható Hermes írógépet a két világ közötti kommunikációra. (ref.: Novation)

A rendszeresen felbukkanó időzavarok sorozatát összekapcsolják Raymond Green-nel, aki egy időbuborékot hozott létre, hogy elhunyt felesége feltalálhassa az Alzheimer kór ellenszerét. Közben Peter azt gyanítja, hogy nem a saját idővonalába tért vissza. (ref.: And Those We've Left Behind)

A csapat egy láthatatlan ember ügyét vizsgálja, Olivia pedig fél, hogy a Cortexiphan kísérletek tönkretették az érzelmi növekedését. Peter azt gondolja, hogy a Vacuum gép visszaküldheti a saját idővonalába. Oliviát folyamatosan gyógyszerezi és Cortexiphannal kezeli egy ismeretlen csoport, amit Nina Sharp irányít. (ref.: Wallflower)

Peter, Olivia és Lincoln segítségét kéri, hogy átmehessen az alternatív univerzumba. Meg akarja kérni Walternatívot, hogy segítsen neki haza jutni, de kiderül, hogy a két világegyetem közti híd létrehozása megakadályozza mindkét univerzum megváltoztatását. Walternatív rájön, hogy Alt-Brandon egy alakváltó. Alt-Broyles-ról kiderül, hogy együttműködik David Robert Jones-al, az alakváltók alkotójával. A súlyosan megsérült Szeptember közben elmondja Oliviának, hogy látott minden lehetséges jövőt és mindegyikben meg kell halnia. (ref.: Back To Where You’ve Never Been)

Odaát, Peter tovább folytatja a kutatást, hogy hazajuthasson, közben az alternatív univerzumos csapat az ,,emberi" alakváltók után nyomoz.

Ideát, David Robert Jones nagy mennyiségű Amphilicite-et bányászik, ami megegyezik azzal az ásványi anyaggal amit Nina Sharp karprotézisénél használtak. Oliviát nyugtalanítja Szeptember figyelmeztetése, valamint az is kiderül, hogy Nina együtt dolgozik Jones-al. Alt-Elizabeth azt mondja Walternek, hogy megbocsát neki, amiért elrabolta Petert (ref. Enemy of My Enemy)

Az Áltudományos csapat egy olyan lány ügyében nyomoz, aki előre tudja jelezni az emberek halálát. Ez arra sarkallja Oliviát, hogy elgondolkozzon saját halandóságáról és Szeptember üzenetéről. Eközben a karakterek között lassan kezdenek helyreállni a régi kapcsolatok. (ref.: Forced Perspective)

Miután édesapja meghalt, Alt-Astrid átszökik a mi univerzumunkba, hogy találkozhasson az alteregójával és hogy remélhetőleg megoldja saját kapcsolati problémáit. Eközben a csapat egy gyilkosságsorozat ügyében nyomoz, amit egy egykori MIT professzor követett el, aki Megfigyelő technológiát talált a Reiden tónál és saját használatra átalakította. (ref.: Making Angels)

Olivia, Peter és Walter csapdába esnek egy kisvárosban, amit David Robert Jones és társai megpróbálnak összeolvasztani az alternatív univerzum béli párjával. Ahogy a város eltűnik körülöttük, Olivia emlékei és Peterrel való kapcsolata kezd helyreállni. (ref.: Welcome to Westfield)

Oliviának folyamatosan térnek vissza az emlékei a régi idővonalról. Eközben felveti Peternek, hogy lehet, hogy otthon van. Eközben Sean Keenan elmebeteg megjelenít egy gyilkosságsorozatot azok elkövetése közben, aminek hatására a csapta egy orvos után nyomoz. Walter figyelmezteti Petert, hogy talán ő vetíti Oliviára az emlékeit. Walter és Lincoln felfedezi, hogy Olivia a közelmúltban Cortexiphant kapott. Olivia és Peter romantikus újratalálkozása megszakad, amikor elrabolják és bebörtönözik egy elhagyatott kórházba, Nina Sharp egy változatával. (Ref.: A Better Human Being)

Kiderül, hogy Oliviát David Robert Jones rabolta el, aki Alt-Nina segítségével próbálta meg aktiválni Olivia Cortexiphan képességeit. Eközben a súlyosan megsebesült Szeptember megjelenik a Harvardi laborban. Peter összekapcsolódik az elméjével és ott Szeptember sokat elárul neki a Megfigyelőkről, a fia Henry létezéséről és haláláról. Végül szeptember eltűnik. Olivia visszatérő emlékei és Peter jelenléte lehetővé teszi, hogy aktiválja a képességeit és kiszabaduljon a fogságból. Peter újonan szerzett tudása tovább erősíti abban a meggyőződésében, hogy rossz idővonalban van és haza kell jutnia. (ref.: The End of All Things)

Peter készen áll rá, hogy elhagyja Bostont és New York-ba menjen, azért, hogy elkerülje Olivia memóriájának befolyásolását. Közben egy sorozatgyilkos a feromonokról szerzett tudását arra használja, hogy rávegye a nőket, hogy szeressék, de végül megöli őket. Szeptember megtalálja a módját, hogy manipulálja az eseményeket és újra kapcsolatba lép Peterrel. (ref.: A Short Story About Love)

Peter és Lincoln a Vertus Air 718-as gépének ügyét vizsgálják. Ezt az ügyet Peter-ék az eredeti idővonalban már megoldották, így az előismeretei segítségével kiderítik, hogy az egész mögött egy kultusz áll, akik manipulálják az evolúciós folyamatokat és ezzel az emberiség jövőjét. (ref.: Nothing As It Seams)

Odaát, Lincoln segít elkapni egy önbíráskodó bűnözőt, aki csatlakozott a megmaradt alakváltókhoz. A nyomozás közben új barátokat szerez és kivívja az ottaniak tiszteletét is. (ref.: Everything In Its Right Place)

Walter is meglátogatja az alternatív univerzumot, hogy szakértelmével segítsen egy nyomozásban, mely a két univerzum közötti szövet sérülésével is összefügg. Közben David Robert Jones elindítja tervének következő fázisát. (ref.: The Consultant)

Mindkét univerzumba katasztrófák történnek és az derül ki, hogy David Robert Jones arra használja a Cortexiphan-nal kezelt embereket, hogy mindkét univerzumot ugyanabba a gravitációs térbe helyezze. A két Áltudományos részleg közös vizsgálatot indít, hogy megoldják a problémát, de végül az egyetlen lehetőségük, hogy egy olyan döntést hozzanak, ami megállítja az alternatív univerzum gyógyulását: meg kell szakítaniuk a két világ közötti kapcsolatot. (ref.: Worlds Apart)

David Robert Jones a nap erejét felhasználva, műholdak segítségével fegyvert készít és hatalmas pusztítást végez. Végül Peter és Olivia közösen megölik. (ref.: Brave New World, Part 1)

William Bell megmutatja elfogott volt kollégájának, Walternek, hogy egy új univerzumot akar létrehozni, tele mutáns lényekkel. Ezért egy szállítóhajóval, melyen ezek a lények is megtalálhatók elindul az Észak-Atlanti Óceán egy pontjára, hogy biztonságosan túlélje mikor a két világegyetem kioltja egymást. Olivia és Peter végül megtalálják a helyet és szembeszállnak Bellel. (ref.: Brave New World, Part 2)

2012 vége - 2013 eleje (pontos dátum ismeretlen)

Megszületik Olivia Dunham és Peter Bishop lánya, Henrietta. (ref.: Letters of Transit, Brave New World, Part II)

2015

A Megfigyelők visszautaznak az időben és elfoglalják a Földet. Az emberek egy jelentős részét megölik, a többieket pedig leigázzák és elnyomás alatt tartják. Az Áltudományos ügynököknek már csak rendfertatói szerepük van. (ref.: Letters of Transit)

2016

Walter vezetésével a csapat tagjai borostyánozzák magukat, valószínűleg azért, hogy elrejtőzzenek a Megfigyelők elől. (ref.: Letters of Transit)

2036

A 20 évig borostyánban lévő eredeti áltudományos csapatot felébresztik, hogy segítsenek a Megfigyelők elleni harcban. (ref.: Letters Of Transit)

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A fenti leírás részben ennek alapján készült.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr633197565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.