Megfigyelők

2012. február 08. 23:05 - axm

Névtelen53.png

[Frissítve]

A Megfigyelők olyan titokzatos férfiak, akik a történelem folyamán minden fontos eseménynél jelen voltak. Az utóbbi időben megsokszorozódott megjelenéseik száma a Mintával kapcsolatban. Első ránézésre átlagos embereknek néznek ki, habár kopaszok, és nincs szemöldökük. Sajátos viselkedésük van, mindemellett testi és mentális tulajdonságaik messze meghaladják az átlagos emberekét. Nagyon lassan öregednek, és évszázadokig élnek. Az igazi kilétük, céljuk és küldetésük eddig megmagyarázatlanul maradt. Egy ismeretlen félnek jelentenek egy kommunikációs eszközzel. Futárokat alkalmaznak (akik nem kopaszok), és akik aktatáskákat szállítanak.

Observers.jpg
Az egyik Megfigyelő (Szeptember) kapcsolatba került Walter-ral amikor megmentette az ő és fia életét. A vele folytatott beszélgetések rövidek, tömörek és rejtélyesek. Rendkívüli önbizalommal bír és nagy jelentősége van annak, amit megoszt másokkal.


A Megfigyelők mindig nyugodtak és összeszedettek. Az egyik Megfigyelő, Augusztus, egyszer szerelmes volt és elhullajtott pár könnyet, ami azt sugallja, hogy a Megfigyelőknek vannak érzéseik. Azonban amikor két Megfigyelő beszélget, a beszélgetés nem rejt érzelmeket.

Legalább 10 Megfigyelő látható a Liberty Island-en a Szabadság szobor előtt ebben az univerzumban a 3. évad évadzárójában.

 

A Megfigyelők egy lehetséges változat az emberiség számtalan lehetséges jövőjéből. Tudósok. A tudományos csapatuk tagjai kódneveket használnak (pl.: Szeptember, Október stb.). Technológiai fejlettségük segítségével tudnak az időn kívül utazni, hogy megfigyelhessék a kezdeteket. 

 

Történelmi megjelenések:


A Megfigyelők - mint ahogy fent is írtam - a történelem fontos eseményeinél voltak/vannak jelen. Ezekre a megjelenésekre volt bizonyíték például a 2. évad 8. részében.


- Egy Megfigyelőt bámészkodóként lehet látni a tömegben, a "Véres Mészárlás" című képen, amely az 1770-ben történ Bostoni mészárlást ábrázolja.


- Egy Megfigyelőt ismét lehet látni a tömegben egy Marie Antoinette-ről készült képen, amikor kivégzésre viszik a Francia Forradalom alatt.


- Egy Megfigyelőt találtak egy fényképen, ahol Ferenc Ferdinánd főherceg és felesége elhagynak egy épületet nem sokkal a merényletük előtt, ami miatt később kirobbant az első Világháború.

 

Ismert megfigyelők:

 
Szeptember.jpg

    Szeptember

December.jpg
     December

August.jpg
     Augusztus

July.jpg
         Július

Március.png

        Március

419Widmark.jpg

Windmark százados


Idézetek:

 

- ,,Többről van szó: megfigyelik az időt. Szerintem az összes jelentős eseménynél felbukkannak, legyen az történelmi, technológiai vagy tudományos... Bár ezek ritkák. Az elmúlt 5000 évben körülbelül két tucat ilyen esemény volt. De az utóbbi három hónapban 26-szor jelentek meg. Elgondolkodtató." - (A labortechnikus Brandon beszél Oliviával és Peterrel a második évad tizenötödik részében a kutatása során talált adatairól.)

 

- ,,...egyszerre minden idősíkban jelen vannak. Ők nem úgy érzékelik az időt, mint mi. ...nem megjósolják a jövőt, Olivia. Hanem már átélték azt." - Peter

 

- ,,Itt vannak. Információkat gyűjtenek. Megfigyelnek minket. Ezek vannak az aktatáskában. Háborúra készülnek. A szemünk láttára futárokon keresztül cserélnek információt egymással. ... El akarnak pusztítani minket. Ezért tanulmányoznak minket. A kultúránkat, a technológiánkat, a tudományos fejlettségünket, és ellenünk akarják használni őket. Akár mi is van azokban a táskákban, mindannyiunkat el fog pusztítani." - (2. évad 3. rész - Broyles-nak mondja egy bűnöző a kihallgatás során)

 

Források:
fringe.weboldala.net/viewpage.php
http://fringepedia.net/wiki/Observers

Szólj hozzá!
Címkék: megfigyelők

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr352683143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása