Rejtély idővonal V. - 3. évad

2011. szeptember 02. 12:17 - axm

!SPOILER!, ha nem láttad a 3. évadot!

 A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás ennek alapján készül.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/
 

Rejtély idővonal (folytatás)

3. évad, 2010-2011

Odaát, Olivia Dunham-et “Leukocyte Memory B”-vel kezelték, és ezzel megkapta az Alternatív Olivia emlékeit. Ezután megszökik, de a hamis emlékek fokozatosan elmélyednek benne mindaddig míg már ő is azt hiszi, hogy azok az igaziak.
Ideát, James Van Horn szenátor (valójában egy alakváltó) jelentést tesz az Áltudományos Részlegről. (ref.: Olivia)

Állívia kapcsolatba lép Thomas Jerome Newton-nal és bensőséges kapcsolatot kezdeményez a mit sem sejtő Peter-rel. Létezik egy rejtélyes doboz, mely megbénítja és megöli azt aki kinyitja. Később kiderül, hogy ez egy fontos része az Ítéletnap Gépnek. Walter megörökli a Massive Dynamic-ot az elhunyt William Bell-től. (ref.: The Box)

Odaát, Olivia Állíviának hiszi magát és hallucinálni kezd Peter-ről, aki azt mondja neki, hogy ne felejtse el, hogy ki valójában. Mivel az Alternatív Charlie Francis úgy érzi, hogy valami nincs rendben, Walternatív és Alt-Brandon elő akarják hozni Olivia univerzum-utazó képességét. Milo Stanfield, egy szellemileg gyengébb teljesítményre képes ember, egy kísérleti drogot vesz be, hogy feltúrbózza az IQ-ját, aminek hatására abnormális intelligenciát és Megfigyelő-szerű képességeket mutat. (ref.: The Plateau)

Ideát, Thomas Jerome Newton elrendezi Van Horn szenátor/alakváltó halálát, miután egy autóbaleset felfedi az igazi személyazonosságát; aktiválja az alvó alakváltót/Ray Duffy-t, hogy megszerezze Van Horn/alakváltó memória chip-jét. A hosszabb távra bevetett alakváltók képesek emberi érzelmeket kimutatni és kapcsolatokat kialakítani. Peter-nek kezd gyanús lenni Állívia. Newton-t elkapja az Áltudományos Részleg. Röviddel ezután öngyilkosságot követ el azzal, hogy lenyeli Van Horn memória chip-jét. Állívia önbizalma megrendül Newton miatt és elcsábítja Peter Bishop-ot. (ref.: Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep?)

Odaát, Matthew Rose bankrabló testvérének, Joshua-nak adja ki magát és megmenti az ikertestvérét a karanténok területén alkalmazott "borostyán"-ból és újraéleszti. Ezáltal kiderül, hogy a borostyánban ragadt emberek még élnek. Olivia továbbra is hallucinál Peter-ről és kommunikál vele, aki emlékezteti az eredeti személyazonosságára. Walternatív és Alternatív Brandon irányítása alatt kétszer is utazik Olivia a világok között, aminek következtében visszanyeri eredeti emlékeit. Walternatív és Alt-Brandon felfedeznek egy szintetikus anyagot Olivia agyában. (Chortexiphan) (ref.: Amber 31422)

Ideát, több A számok állomásokra (The Numbers Station) hangolás következtében a ham rádió hallgatóinak egy része elveszti az emlékeit. Peter tovább vizsgálja a Gépet, közben Astrid felfedezi, hogy A szám állomások olyan rejtett kódot továbbítanak, amik a Gép részeinek helyét jelölik (ezentúl a Gépre Vacuum-ként hivatkozok), amiket valószínűleg az Első emberek készítettek. Állívia és az alakváltó kapcsolata arra törekednek, hogy csak az Áltudományos csapat törje fel a kódot és rakja össze a gépet. (ref.: 6955 KHZ)

Odaát, Wyatt Toomy és Marcus atya (másnéven a Cukros bácsi) több ízben gyerekeket rabolnak el és az agyalapi mirigyeikből nyernek ki hormonokat, hogy visszafordítsák az öregedést. Henry Higgins taxisofőr segítségével Olivia megpróbál visszatérni az univerzumunkba, de az utolsó pillanatban meghiúsítja Walternatív és Alt-Brandon. (ref.: The Abducted)

Ideát, Állívia ügynök az univerzumunkban. Kiderül, hogy az írógép üzlet tulajdonosának megígérték, hogy meggyógyítják a lábait, ha segít az alakváltóknak.

Odaát, Walternatív és Alt-Brandon azt tervezik, hogy megölik Oliviát és tanulmányozzák az agyát, de végül sikerül megszöknie Alt-Broyles segítségével. Közben Walternatív szintetizálja a Cortexiphan-t.

Ideát, Állívia ellopja a Vacuum egy fontos részét és átadja az írógép üzlet tulajdonosának. Az Áltudományos Részleg végül elkapja, de miközben őrizetben van visszatér a saját univerzumába

Odaát, Alt-Broyles-t megöli Walternatív miközben Állívia hazatér. Cortexiphan-t és a Walternatív régi laborjában lévő tartályt használva Olivia hazatér. (ref.: Entrada)

A Stanfield Chemical Company örököse Roland Barrett újra akarja éleszteni elhunyt szerelmét úgy, hogy az eladományozott szerveit visszaveszi azoktól akikbe beültették. Olivia rendbehozza az életét ideát és munkába áll, miközben megpróbálja túltenni magát azon, hogy Állívia ellopta a személyazonosságát. Egy Megfigyelő jelenti, hogy valaki, valószínűleg Peter Bishop még mindig életben van. (ref.: Marionette)

A Violet Sedan Chair korábbi zongoristája, Roscoe Joyce-t meglátogatja az elhunyt fia, akit egy Megfigyelő hozott előre az időben 1985-ből. Bobby átad egy üzenetet Roscoe-nak, hogy azt adja át Walternek: "Add neki a kulcsokat. Mentsd meg a lányt." Kiderül, hogy ez része a Megfigyelők egy tervének, hogy Walter el tudja engedni Peter-t. (ref.: The firefly)

A csapat tovább vizsgálja a Vacuum darabjait, melyeket már összegyűjtöttek és összeállítottak. Peter jelenlétében a gép működésbe lép és befolyásolja mentálisan és fizikailag. Walter megpróbálja visszanöveszteni agyának hiányzó részeit William Bell technológiájával. Közben valaki megöli az alakváltókat és kiveszi az adattároló egységüket. A gyilkos Peter és ezt valószínűleg a Vacuum váltja ki belőle. (ref.: Reciprocity)

Korábbi Cortexiphan alany Simon Phillips képes olvasni mások gondolatait. Ezért remeteként él az emberektől távol, de az Áltudományos Részleg felkéri, hogy segítsen megtalálni bio-fegyvert használó gyilkosokat. Sam Weiss elmondja Nina Sharp-nak, hogy az az univerzum marad meg, amelyikből származó Oliviába Peter beleszeret - de a motivációja megkérdőjelezhető. Simon felfedi Oliviának, hogy Peter még Állívia iránt táplál érzelmeket. (ref.: Concentrate and Ask Again)

Odaát, az alternatív Áltudományos Részleg vizsgálja Armand Silva madárinluenza vakcináját, melyet a 2001-ben kihalt juhok egy parazitájának segítségével készített. Walternatív megkapja Állíviától a Vacuum ellopott utolsó darabját, közben pedig Alt-Brandon-nal a szintetikus Cortexiphan-t vizsgálják, ami már megölt 9 felnőtt tesztalanyt. Walternatív elutasítja Alt-Brandon ötletét, hogy alkalmazzák gyerekeken. Kiderül, hogy Állívia terhes Peter gyermekével. (ref.: Immortality)

Brooklyn-ban egy idős nő látja a férjét az alternatív univerzumból és azt hiszi, hogy az elhunyt férje szellemét látja. A világok közt rés keletkezik, de Olivia és Peter ráveszik, hogy engedje el a férjét, így a probléma átmenetileg megoldódik. Olivia és Peter együtt tölti az éjszakát. (ref.: 6B)

Dr. Krick két nehéz elemet vegyít (az Ozmiumot és a Lutéciumot) aminek következtében létrehoz egy a levegőnél könnyebb vegyületet, hogy "helyrehozza" a lábaira lebénult fiát. Peter elmondja Oliviának, hogy ő ölte meg az alakváltókat. Egy harang rezgéseinek hatására az Oliviában lévő lélek mágnesek aktiválódnak és a teste feletti irányítást átveszi William Bell. (ref.: OS)

William Bell Olivia testében segít Walternek megoldani azt rejtélyt, hogy egy meggyilkolt nő, Dana Grey miért nem tud meghalni. Az ügyben segít nekik Peter és az ideát élő Lincoln Lee. "Bellívia" felajánl Peter-nek egy csésze teát, hogy megkíséreljen egy testcserét; közben a távolban szóló harangok azt okozzák, hogy Olivia tudata egy kis időre megerősödik. (ref.: Stowaway)

Odaát, Állívia terhességét felgyorsítja egy sötét csoport. Később kiderül, hogy a csoportot Walternatív és Alt-Brandon irányítja. Annak ellenére, hogy Olivia hordozója a VPE-nek (Viral Propagated Eclampsia - a mi univerzumunkban nem létező betegség), ő is és a fia is túlélik a szülést. (ref.: Bloodline)

Odaát, Walternatív és Alt-Brandon vért vesznek Olivia fiától és kiválasztják belőle Peter DNS-ét, aminek segítségével be tudják indítani a Vacuum-ot.

Ideát, megsokasodnak a természeti katasztrófák az odaát bekapcsolt gép miatt. Walter rájön, hogy ezt az okozza, hogy a két gép nincs azonos helyen, ezért az ideát lévő gépet átszállítják Liberty Island-re. Olivia lekapcsolja a gép pajzsát és Peter pedig bekapcsolja azt.
2026-ban találja magát, ahol megtudja, hogy mi történik, ha elpusztítja az alternatív univerzumot. Kiderül, hogy az Első emberek ők maguk és hogy a gép darabjait ők küldték vissza egy féregjáraton keresztül a múltba. Végül Peter visszatér a jelenbe, és egy rést vág mindkét univerzum szövetébe, amivel egy hidat hoz létre a két világ között, hogy elkezdhessenek dolgozni együtt egy megoldáson, majd hirtelen eltűnik. A Megfigyelő elmondja, hogy azért nem emlékeznek rá, mert soha nem létezett. (ref.: The Day We Died)

 

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A leírás ennek alapján készült.

Szólj hozzá!
Címkék: idővonal

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr23166932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása