Rejtély idővonal IV. - 2. évad

2011. augusztus 25. 07:38 - axm

!SPOILER!, ha nem láttad a 2. évadot!

Alternatív idővonal: A szöveg színe fehér, ezért csak kijelölve olvasható. !SPOILER!-t tartalmaz, ha nem láttad a 4. évadot!

 A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás ennek alapján készül.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/
 

Rejtély idővonal (folytatás)

2. évad, 2009-2010

2009

Olivia visszatér a párhuzamos univerzumból, melynek során balesetet szenved és agyhalottnak nyilvánítják. Mikor Peter Bishop megérinti felébred, de nem emlékszik a párhuzamos univerzumra. Egy videón Rebecca Kibner, Walter egykori diákja és tesztalanya látja az alakváltók érkezését odaátról, azaz az első hullámot. Egy alakváltó megöli Charlie Francis-t és felveszi a személyazonosságát. Először látjuk az IBM Selectic-251 írógépet, ahogyan a másik oldallal kommunikálnak vele. (ref.: A New Day In The Old Town)

Ősz. Olivia Dunham magasabb érzékelést tapasztal. Az alakváltón/Charlie Francis-en testi elváltozások kezdenek látszani, mert sokáig egy testben van. Nina Sharp elküldi Oliviát Sam Weiss-hez, aki segített neki felépülni a rák után. Sam egyszerű feladatokat ad Oliviának. Ezután elkezd fájni a feje és visszaemlékezik néhány részletre, ami a túloldalon történt vele. (ref.: Night of Desirable Objects, Fracture)

Az alakváltó/Charlie Francis és társai keresik a vezetőjük, Thomas Jerome Newton fagyasztott fejét. Rebecca Kibner alakváltók azonosítását célzó kísérletét felvették. Olivia laposféreg "koktélt" iszik, hogy növeljék az emlékező képességét. Visszaemlékszik arra, amikor William Bell-nél volt és eszébe jut, hogy előbb kell megtalálniuk Newton fagyasztott fejét, mint az alakváltók. Bell küldött Peter-nek egy rejtélyes görög üzenetet. A Charlie Francis személyiségét használó alakváltó lebukik és Olivia megöli. Newton feje új testet kap. (ref.: Momentum Deferred)

Peter Bishop elmondja, hogy gyerekkorában rémálmai voltak, amíg Walter adott neki egy mantrát, ami után 8-9 éves korától nem álmodott. Később azt álmodja, hogy Walter, vagy Walternatív kihúzza az ágyából; a szoba berendezése arra utal, hogy ez odaát történt. (ref.: Dream Logic)

Nina Sharp megpróbál kommunikálni William Bell-el egy régi számítógép segítségével. A gondolat irányítás és a klónozás a Massive Dynamic sikeres kísérletei közé tartoznak. (ref.: Of Human Action)

A Megfigyelők, akik mint láttuk ismerhetik a valószínű jövőbeli eseményeket, de nem avatkozhatnak be az emberi ügyekbe és nem javíthatják ki a hibákat, kivéve a megtervezett "hibákat". Walter azt  mondja, hogy soha nem tudta meg, hogy egy Megfigyelő miért mentette meg őt és Peter-t a Raiden-tónál a fulladástól, de az az igazság, hogy ez a kijelentés megkérdőjelezhető. (ref.: August)

Tél.Thomas Jerome Newton és társai meglátogatnak három mentális beteget és kivesznek az agyukból egy darabot, aminek köszönhetően meggyógyulnak. A darabok Walter agyához tartoznak. Ezeket vette ki Bell és ezért került Walter a St. Clair-be. Átmenetileg újra csatlakoztatják Walter agyához, így Newton megtudja hogyan tud utazni az univerzumok között. Az első utalás a "Penészre", amely elpusztított a túloldalon sok állatot és növényt. Olivia elmondja, hogy Bell mondta neki, hogy ha Newton kinyit egy átjárót az univerzumok között az globális pusztuláshoz vezethet. Úgy dönt, hogy Walter életét menti és nem öli meg Newton-t. (ref.: Grey Matters)

Alfred Hoffman SS tiszt, aki életben maradt és látszólag nem öregedett a II. Világháború óta, egy olyan vegyi gázt készít, mely bizonyos genetikai tulajdonságokat céloz meg. Később kiderül, hogy Robert Bishop német állampolgárral dolgozott együtt, miközben titokban a Szövetségeseket támogatta. (ref.: The Bishop Revival)

2010

Tél. A "Manhatan" irodaházat Thomas Jerome Newton át akarja hozni odaátról és ha sikerül, ebben az univerzumban egybeolvad a párjával, aminek következtében minden lakó meghal. Olivia Dunham-et újra Chortexiphan-nal kezelik, hogy újra előhozzák a képességét, hogy látja a túloldalról érkezett tárgyakat. (amit "ragyogás"-ként jellemzett) Oliviának sikerül azonosítania az épületet és a lakókat időben evakuálják. Olivia Peter-t is "ragyogva" látja és rájön, hogy odaátról származik. (ref.: Jacksonville)

Walter Bishop összefüggésbe hozza Peter elrablásának történetét Oliviával, miközben megmagyarázza az indítékait, hogy miért lopta el 1985-ben a fiút. (ref.: Peter)

Olivia Dunham küzd, hogy megtartsa a Peter-ről megtudott titkot. James Heath Cortexiphan tesztalany képes érintéssel ölni, mert a rák egy gyorsan terjedő változatával fertőzi meg áldozatait. Mesterséges kómába helyezik, hogy ne árthasson többet senkinek. (ref.: Olivia. In The Lab. With The Revolver)

Alistair Peck, tudós, visszautazik az időben, hogy megmentse menyasszonyát, aki egy autóbalesetben meghalt. (ref.: White Tulip)

Tavasz. Embrionális alakváltót vesz őrizetbe az Áltudományos csapat. Úgy tűnik az alakváltó felismeri Walter-t mielőtt meghal. A Walter agyából kinyert információk segítségével Thomas Jerome Newton sikeresen áthozza odaátról a védelmi miniszter, vagyis Walternatív-ot. Peter rájön, hogy odaátról származik és elhagyja a csapatot. (ref.: The Man From The Other Side)

Newton és Walternatív Peter után mennek Washingtonba. Walternatív megpróbálja rábeszélni Peter-t, hogy menjen vele vissza az alternatív univerzumba, mert többször nem lesz rá lehetősége. (ref.: Northwest Passage, Over There, Part I)

Odaát, Peter újra találkozik édesanyjával, Alt-Elizabeth-el. Walternatív megmutatja neki a Gép terveit és azt mondja, hogy ha megjavítja akkor helyre tudják hozni az alternatív univerzumban keletkezett kárt.

Ideát, egy megfigyelő átadja a Gép működési sémájának kiegészítő darabját. Walter elmondja, hogy ha Peter használja a Gépet elpusztítja az univerzumunkat. Walter és Olivia, Nick Lane, Sally Clark és James Heath Cortexiphan tesztalanyok átmennek az alt-univerzumba, hogy hazahozzák Peter-t. Nick, Sally és James meghal. Találkoznak az Áltudományos Részleg alternatív változatával. (ref.: Over There, Part I)

Odaát, az univerzum bomlásának hatása és a "borostyánozás" széles körben elterjedt. Peter a Gép áramforrását tanulmányozza, miközben rájön, hogy azt az ő DNS-e aktiválja és nélküle nem működik. Olivia felfedi a Gép valódi célját és ezzel meggyőzi Peter-t, hogy térjen haza vele az univerzumunkba. Walternatív régi laborjában van egy palatábla, melyen a felirat egy anagramma: "Ne bízz Sam Weiss-ben". Mialatt a csapat megpróbál visszatérni az univerzumunkba, Oliviát elfogják és Állívia (Alternatív Olivia) lép a helyébe. William Bell meghal. 

Ideát, Állívia felveszi Olivia Dunham személyiségét. Az IBM Selectric-251-es írógéppel jelenti az alternatív univerzumnak, hogy sikeresen beszivárgott az Áltudományos Részleghez.

Odaát, Walternatív Oliviát sötét zárkába zárja. (ref.: Over There, Part II)

Alternatív idővonal: Oliviát elrabolja az alteregója és a helyébe lép, hogy megszerezze a Vacuum gép hiányzó darabját. Miután küldetését elvégezte, sértetlenül hazatér az alternatív univerzumba. (Ref.: Neither Here Nor There, One Day in October)

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A leírás ennek alapján készült.

 

Szólj hozzá!
Címkék: idővonal

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr453154517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása