Rejtély idővonal III. - 1. évad

2011. augusztus 14. 07:18 - axm

 

!SPOILER!, ha nem láttad az 1. évadot!

 A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás ennek alapján készül.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/
 

Rejtély idővonal (folytatás)

1. évad, 2008-2009

2008

A Glatterflug 627-es járata biztonságosan landolt a Logan Repülőtéren, de a fedélzeten minden utas halott volt. John Scott FBI ügynök meghalt. Walter Bishop kiszabadul a St. Clair-ből és fia, Peter Bishop felügyelete alá kerül. Új Áltudományos részleg alakul, melynek vezetője Phillip Broyles különleges ügynök; további FBI ügynökök a részlegen Olivia Dunham ügynök, Charlie Francis és Astrid Farnsworth, és Walter és Peter Bishop. Első utalás "A Mintára", egy sor látszólag megmagyarázhatatlan eseményre, melyek közül sok kapcsolatba hozható a Massive Dynamic óriásvállalattal. Olivia Dunham egy szenzoros tartályba fekszik, hogy megossza az elméjét John Scott-tal. (ref.: Pilot)

Ősz. Első fegyverként használt különleges anyag, melybe az áldozatok beleragadnak, mint a "rovarok a borostyánba". Később kiderült, hogy ez egy alternatív univerzumos technológia, melyet a karantén alá vett területeken használnak, ahol a Fringe események bekövetkeznek. (ref.: The Ghost Network, Over There, Part II)

Megjelenik a második Megfigyelő jeladó New York-ban, Brooklyn-ban. Walter elmondja, hogy már találkozott Megfigyelővel, amikor az megmentette őt és Petert a hálaadási vacsorára vezető úton. Olivia elkezdi látni John Scott emlékeit látomásokban. (ref.: The Arrival, Peter)

Olivia továbbra John Scott emlékeit látja, melyekben egy raktár van, ami tele van a Mintával kapcsolatos ügyekkel és személyes aktákkal, amik közül néhányat Oliviának szántak. (ref.: Power Hungry)

Az első hivatkozás a ZFT-re. David Robert Jones szökését tervezik a Berlini börtönből. (ref.: In Which We Meet Mr. Jones)

A feketepiacos George Morales úgy véli, hogy a Minta csak ködösítés, hogy a Massive Dynamic bármit megtehessen akadálytalanul. Olivia visszatér a szenzoros tartályba, hogy John Scott eltemetett emlékeit megismerhesse. (ref.: The Dreamscape)

Mitchell Loeb FBI ügynök és 3 társa betörnek egy bankba a a szilárd anyagon át, hogy megszerezzék a teleportációhoz szükséges eszközöket. Olivia Dunham-et elrabolja Mitchell Loeb csapata és biopsziát hajtanak végre a gerincén, hogy megtudják, kezelték-e chortexiphan-nal. A teszt pozitív lesz. (ref.: Safe)

2009

Tél. Olivia Dunham megszökik az elrablóitól. Mitchell Loeb-öt azonosítják, mint téglát és mint Olivia elrablóját. Azt állítja, hogy ő csak menteni akarta a nőt. David Robert Jones teleportáció segítségével megszökik a német börtönből, de a teleportáció számos mellékhatásától szenved. (ref.: Bound)

Az első hivatkozás a Cortexiphan-ra. A ZFT utolsó ismert példánya Edward Markham-nál van. David Robert Jones tesztnek veti alá Oliviát; égőket kell kikapcsolnia az elméjével, hogy hatástalanítson egy bombát. Sikeresen átmegy a teszten, valószínűleg Peter Bishop támogatásával. Kiderül, hogy a ZFT-t Walter Bishop írógépével írták; vagy ő vagy William Bell. (ref.: Ability)

Tavasz.Egy gyereket találnak egy építkezés közben a föld alatt, aki valószínűleg egy éretlen megfigyelő. Érzelmi kapcsolatot teremt Oliviával. (ref.: Inner Child)

Nick Lane Cortexiphan tesztalany körül, aki korábban Olivia párja volt a kísérletek során, az emberek öngyilkosok lesznek az érzelmi kivetülései miatt. Walter segít Oliviának, hogy mentálisan összekapcsolódhasson vele és ennek segítségével megtalálhassák. Peter Bishop látja, hogy van egy gyenge képessége, mely érintéssel működik. Nick Lane-t mesterséges kómába helyezik az emberek biztonsága érdekében. (ref.: Bad Dreams)

Tavasz vége. Nancy Lewis, egy Cortexiphan tesztalany, pyrokinetikus képességeket mutat. Olivia Dunham látja a párhuzamos univerzum villanásait, melynek során felfedezi Nancy ikertestvérét, Susan Pratt-et, aki egy másik Cortexiphan tesztalany, hasonló képességekkel. (ref.: The Road Not Taken)

David Robert Jones megpróbál átmenni a párhuzamos univerzumba, hogy megölje William Bell-t. Az Áltudományos Részleg ezt megakadályozza és Jones meghal. Olivia Dunham átmegy a túloldalra, és a World Trade Center egyik irodájában találkozik William Bell-el. Ott Olivia kap egy csésze teát, melyben "lélek mágnesek" vannak, amik Bell halála esetén a tudatát Olivia testébe vonzzák. (ref.: There’s More Than One Of Everything, Stowaway)

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A leírás ennek alapján készült.

Szólj hozzá!
Címkék: idővonal

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr623138458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása