Rejtély idővonal I. - Perm időszak-1985

2011. augusztus 08. 23:41 - axm

!SPOILER!, ha nem láttad az 1-4. évadokat!

A narancs színnel kiemelt események az alternatív idővonalban történtek, ezért !SPOILER!-t tartalmazhatnak, ha nem láttad a 4. évadot!

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A következő leírás ennek alapján készül.

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/

Rejtély idővonal

Perm időszak (elméleti dátum: 299-250 millió évvel ezelőtt)

Az "Első Emberek" élnek a Földön; feltalálták a Vacuum-ot, egy gépet mely építésre és rombolásra is képes. Ők a felelősek a Perm-Triász-i kihalási eseményért, mely az élőlények 95%-át kiirtotta, közvetlenül a dinoszauruszok felemelkedése előtt. (referencia: 6955 kHz)

1770
Boston, Massacre: dokumentált Megfigyelő tevékenység (ref.: August)

1793
Marie Antoinette kivégzése; dokumentált Megfigyelő tevékenység (ref.: August)

1897
Seamus Wiles (ez valószínűleg a Samuel Weiss anagrammája) megírja az Az első emberek c. könyvet. Ezzel egy időben különböző nyelveken publikálják ugyanezt a művet. (ref.: 6955 kHz, Reciprocity. Megjegyzés: valószínűsíthető, hogy Sam Weiss maga is az egyik első ember.)

Guglielmo Marconi elkezdi sugározni és venni a rádiófrekvenciás jeleket; az első ezek közül a titokzatos "szám állomások". (ref.: 6955 kHz)

1912
Robert Bishop (születési nevén Bishoff) születése, Németország (ref. The Arrival, The Bishop Revival)

1914
Ferenc Ferdinánd főherceg meggyilkolása, Szarajevó, az I. Világháború kiváltója; dokumentált Megfigyelő tevékenység (ref.: August)

1940
Odaát, Cary Grant a Máltai sólyom sztárja. (ref.: Amber 31422)

Ideát, dokumentált "szám állomások", a ham rádió rajongói által (közelítő dátum, ref.: 6955 kHz)

1943
Náci kísérletek az emberi öregedés megállításának érdekében; Alfred Hoffman SS tiszt lehetett a teszt alany (spekuláció, ref.: The Bishop Revival)
Odaát, Ronald Reagan a Casablanca sztárja. (ref.: Entrada)

1946
Robert Bishop meghal (ref.: The Arrival, The Bishop Revival, Megjegyzés: ez a mai napig kétséges, mert ez azt jelentené, hogy két évvel a fia, Walter Bishop születése előtt halt meg. Ez esetleg néhány titkos tevékenységének a fedő sztorija lehet.)

1948
Walter Bishop születése.

1960
Ideát, John F. Kennedy-t elnökké választották az USA-ban.

Odaát, Richard M. Nixon-t elnökké választották az USA-ban. (spekuláció, ref.: Jacksonville)

1963
Ideát, John F. Kennedy-t meggyilkolják Dallas-ban, arcképe az ezüst dollárra kerül.

Odaát, Richard M. Nixon-t meggyilkolják Dallas-ban, arcképe az ezüst dollárra kerül.

Időpont(ok) nem ismert(ek), körülbelül az 1970-es évek közepétől 1991-ig
Walter Bishop és William Bell a Yatsko-projekten dolgoznak, mely az élő szövetek megőrzését célozza a halál után, hogy kihallgathassanak egy halottat. A projekt nyilvánvalóan tovább folytatódott, miután Waltert bezárták a St. Clair-be. (ref.: Marionette)

1978
Peter Bishop születése. (ref.: There’s More Than One of Everything, Peter)
Olivia Dunham születése.

Dátum(ok) ismeretlen(ek), feltehetőleg a késői '70-es - korai '80-as évek
Walter Bishop és William Bell létrehoznak egy ablakot, mellyel át tudnak tekinteni a párhuzamos univerzumba, és le tudják másolni a technológiájukat. (ref.: Peter, Over There, Part II. Ez valószínűleg a Peter-rel kapcsolatos események előtt történt néhány évvel.)

William Bell lemásolja az alternatív világ technológiáját, amelynek segítségével felépíti a Massive Dynamic vállalat birodalmát. Odaát az alakváltók technológiáját fejleszti Walternatív-nak, miközben kettősügynök mindkét világon. (ref.: Over There, Part II.) Találkozott és együtt dolgozott Thomas Jerome Newton-nal. (spekuláció)

1979 (megközelítőleg)
Rebecca Kibner LSD-t kapott Walter és Bell egyik kísérletében, hogy lehetővé tegyék a párhuzamos univerzumból érkező alakváltók azonosítását. (ref.: A New Day in the Old Town, Momentum Deferred. Megjegyzés: Ebben az időben a jelek szerint az alakváltók, vagy másnéven az első hullám már átjött a mi univerzumunkba, ami vagy azt jelenti, hogy Walter előbb rabolta el Peter-t a másik oldalról, de ezt nem tette, vagy azt, hogy Rebecca Kibner képes volt előre látni a jövőbeli eseményeket.)

1981
Cortexiphan kísérletek Wooster-ben, OH-ban és Jacksonville-ben. Ismert tesztalanyok: Lloyd Becker, Sally Clark, Olivia Dunham, Miranda Greene, James and Julie Heath, Nick Lane, Nancy Lewis, Timothy Michael Ober, Susan Pratt, Nate Reed, and Alex Taylor. Olivia Dunham képességei: pírokinetikus kivetülések és a párhuzamos univerzumból való tárgyak azonosítása. Eddigre már legalább 16 kisebb tárgyat áthoztak a másik univerzumból. (ref.: Ability, The Road Not Taken, Jacksonville, Olivia. In The Lab. With The Revolver, Over There, Part I)

1982 (megközelítőleg)
Odaát, a toll és a papír elavult eszközök. (ref.: The Plateau)

Dátum(ok) ismeretlen(ek), feltehetőleg a '80-as évek közepe
Odaát, Walternatív megalapítja a Bishop Dynamic-et Jacksonville-ben. Ronald Reagan létrehozza a Csillagháborús rakétavédelmi rendszert. (ref.: Subject 13)

1985
Ideát, Walter létrehoz egy szerkezetet, melyet Diz-Ray-ként ismerünk, amivel elméletileg elő lehet hozni bárkit, bárhonnan. Vissza akarja hozni Alfred Gross-t a jelenbe, hogy meggyógyítsa Peter-t. Walter keresi a gyógymódot, de Peter meghal egy genetikai betegségben.

A Vissza a Jövőbe c. filmet, főszerepben Michael J. Fox-al, bemutatják a mozikban.
Walter létrehoz egy eszközt, melynek segítségével át tud menni a párhuzamos univerzumba. (ref.: There’s More Than One of Everything, Peter)

Odaát, Walternatív megtalálja a fia betegségének a gyógymódját, de egy Megfigyelő félbeszakítja.

A Vissza a Jövőbe c. filmet, főszerepben Eric Stoltz-al, bemutatják a mozikban.
Zeppelineket, mobiltelefonokat és emeletes autókat használnak. (ref.: Peter)

Ideát, Nina Sharp megpróbálja megakadályozni Walter-t, hogy átmenjen a másik univerzumba, melynek során elveszti a jobb alkarját. (ref.: Peter) Később azt állítja, hogy 1997-ben a rák miatt vesztette el. (ref.: Pilot) Walter elrabolja Peter-t a másik oldalról, és meggyógyítja a betegségét. Odaát ezt innentől fogva a Zero eseményként emlegetik. Odaátról visszatérve Walter és Peter alatt beszakad a jég és a Reiden-tóba esnek. Megmenti őket egy Megfigyelő, aki azt mondja Walter-nak, hogy Peter különleges. (ref.: Peter, Over There, Part II)

Alternatív idővonal: Új idővonal jön létre, mikor Peter hidat hoz létre a két univerzum között. Mikor Walter és Peter alatt beszakad a Raiden tó jege, Szeptember nem menti meg őket. Így mindkettő Peter meghal 7 évesen. (ref.: Neither here Nor There )

6 hónappal a Peter-rel történtek után, Peter nem tud beilleszkedni ebbe az univerzumba és a Reiden-tóba ugrik, amivel megpróbál visszatérni az alternatív univerzumba. Walter és a felesége Elizabeth, és a párhuzamos univerzumbeli megfelelőjük Peter elrablásának utóhatásaival vannak elfoglalva. Nina Ability-ben tett állításával ellentétben, hagyják, hogy a Jacksonville-i Cortexiphan kísérletek folytatódjanak eddig a pontig. Olivia Dunham spontán tüzet gyújt az elméjével heves érzelmek hatására és egyúttal átmegy a párhuzamos univerzumba is. Az egyik átkelése folyamán találkozik Walternatív-val és tudatlanul kiszivárogtatja a párhuzamos univerzum létezését neki. Kiderült, hogy Olivia és Peter találkoztak gyerekként, de erről nincs semmiféle emlékük. (ref.: Subject 13)

Peter elkap egy szentjánosbogarat, amivel események láncolatát indítja el ami a Violet Sedan Chair zongoristájának Roscoe Joyce fiának Bobby-nak a halálához vezet, majd Roscoe zenekarral való szakításához. Halála előtt Bobby-t egy Megfigyelő előre viszi az időben 2011-be, ahol ő átad egy üzenetet Walternek, hogy továbbítsa az apjának. (ref.: The Firefly)

Alternatív idővonal (pontos dátum ismeretlen): Elizabeth Bishop, hogy leküzdje elviselhetetlen bánatát és bűntudatát mindkét Peter halála miatt, öngyilkosságot követ el. (ref.: Alone in the World, Enemy of My Enemy)

 

Forrás (képek és tartalom):
http://www.fringebloggers.com/explore/the-fringe-timeline/

A Rejtély idővonalat LizW65 Fringe Bloggers olvasó készítette. A leírás ennek alapján készült.

Szólj hozzá!
Címkék: idővonal

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr363130919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása