Sorsügynökség vs Megfigyelők

2011. július 17. 17:00 - axm

Sorsügynökség vs Megfigyelők

Aki figyelte a tavaszi filmtermést, annak esetleg szemet szúrhatott a Sorsügynökség (The Adjustment Bureau) című film. Abban is a főszereplő sorsügynökök.

Megjelenésükben és viselkedésükben meglehetősen hasonlítanak a Rejtélyben szereplő megfigyelőkre.

Mint a Wired Magazine rámutat:

Mindkét csoport tagjai kalapot és öltönyt viselnek. Mindkettő aktatáskát vagy könyvet hord magánál. Mindkettő századokon keresztül létezett az emberi öntudat perifériáján. Mindkettő ismeretlen felettesektől kapja az utasításait és időnként nem szándékos következményeket hoz létre, amikor kényszerítettnek érzi magát hogy a megfigyelt alanyok életébe beavatkozzon.

De a kísérteties Rejtély megfigyelőktől eltérően a Sorsügynökség szenvtelen ügyintézői (John Slattery, Anthony Mackie és Terence Stamp játszák) inkább postai alkalmazottként mutatkoznak, mint égi felvigyázóként.

Másrészt a Rejtély megfigyelői nem kellene, hogy mindenben részt vegyenek, de ahogy láttuk ez nem mindig van így.

További érdekesség, hogy van egy ember a filmben, aki Matt Damon asszisztensét játssza, Michael Kelly, aki ismerős lehet. Ő játszotta John Mosley-t a "The Arrival" c. Rejtély részben.

A Sorsügynökség c. filmet Philip K. Dick novellája az "Adjusment Team" ihlette. Az ő művei több klasszikus Sci-Fi filmet ihlettek, mint például a Különvélemény, a Az emlékmás és a Szárnyas fejvadász.

A Rejtély megfigyelőit állítólag a Marvel Comics "Uatu the Watcher" képregény hőse ihlette. Uatu egy kopasz idegen, akit arra jelöltek ki, hogy más fajokat figyeljen meg.

Forrás:
http://www.fringetelevision.com/2011/03/fringe-observers-vs-adjustment-bureau.html

Szólj hozzá!
Címkék: megfigyelők

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr43053932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása