Utalások II.

2011. március 16. 13:23 - axm

 

2.png

Folytatom az utalások bemutatását a 2. évadban találhatókkal:

- Az 1. részben, a karambol helyszínén látszik az épület előtt egy cégnév: GRUNO & DUNDER. Ennek anagrammája az UNDERGROUND, vagyis FÖLD ALATTI kifejezés, mely egyértelműen jelzi a második epizód témáját.

- A 2. rész elején a kukoricás mellett egy vonat robog el, rajta egy nagy CN felirattal. A CN a cián vegyjele, a Bádogember projekt pedig egy ciánszármazék vegyi fegyver elleni védőoltást takar, illetve annak a mellékhatását. Plusz a vonat utalhat az állomásra is, ahol a 3. részben a végső küzdelem zajlott.

- A 3. részben, mikor Diane Burgess kiszállt a taxiból, a kőkerítés oszlopába vésve látható a jel, amit Bell mutatott Oliviának.

- A 4. rész végén a sikátorban, ahol Olivia és az ál-Charlie dulakodnak, az egyik graffiti felirata nagyjából a következő: aludni, és talán álmodni. Ez elég egyértelmű utalás az 5. részre.

-Az 5. részben a nagy W+ jel a szubatomikus részecske tudomány egy alapvető részecskéjének, a gyenge kölcsönhatás közvetítő részecskének a jele. A gyenge W- (és Z)-bozonok közvetítik a gyenge nukleáris erőket, ezenkívül a W-bozon szerepet játszik a radioaktív bomlásokban, ami tökéletesen előre jelzi a 6. részben szereplő beteg űrhajóst.

(- A 6. ill. 7. részben nincs, vagy eddig nem találtak utalást)

- A 8. részben a motelnél, ahol Augusztus védi Christine Hollis-t, egy papírzacskót tart a kezében, melyen a Snakehead embléma található. Ez utalás a 9. részre

- A 9. részben a kínai negyed forgalmas utcáján az egyik táblán a következő hírdetés látható: A Ginzeng javítja a memóriát. Ez előre jelzi a 10. rész cselekményét, melyben Walter memóriáját próbálják visszaállítani (javítani).

- A 10. részben a hűtőn lévő színes pillangók előrejelzik, hogy Walter felfedezi a város titkát a 12. részben.

(- A 11. egy különleges rész, amiről bővebben fogok írni egy külön posztban.)

- A 12. részben egy tárolódobozon szerepel a Magellan fájljai felirat a könyvtári rejtekhelye közelében, mely utalás a 13. részben Walter visszaemlékezésére.

- A 13. részben a futár hátizsákján ott van a Békekonferencia logója, ami utalás a 14. részre.

- A 14. részben a sikátorban, ahol a náci tudós a mérget tesztelte a békekonferencia előtt, volt egy plakát, mely a „The Glimmer Brothers”-t (Csillogó testvérek) hirdette, ami utalás Olivia képességére.

- A 15. részben a rendőrök barikádján lévő felirat figyelmeztet, hogy az emberek ne lépjék át azt a vonalat, csakúgy, ahogy Carla is figyelmeztette Waltert ugyanerre a 16. részben.

- A 16. részben, mikor December és Augusztus kisétálnak a másik világ moziján, mögöttük ott látható a Clue társasjáték alapján készült mozifilm plakátja, mely a 17. részre utal.

- A 17. részben, mielőtt Olivia hajnali látogatást tesz Sam-nél az álmatlansága miatt, az óra 5:18-at mutat. Peck 5. hó 18-ára akart visszautazni a 18. részben.

- A 18. részben a vasúttársaság mottója: „Utazzon egy szempillantás alatt.” Épp, ahogy a miniszter úr is tette a dimenziók között.

- A 19. részben a tojások dobozán látható az „Egészséges szívért” felirat. Utalás a 20. részre.

- A 20. részben, mikor Walter Ella-val az Operálós játékkal játszik, utalás a 21. részben alkalmazott összetákolt orvosi eljárásokra.

- A 21. részben a rágópapír, amit Peter talál a hídon, nem egészen olyan, mint az eredeti – vagyis evilágbeli. Azon nem szerepel a „You can’t get THERE from HERE”, azaz „INNEN nem juthatsz át ODA” felirat. A rágópapír a 21-22. dupla epizódban megtörténő átlépésére utalt.

Forrás:
fringepedia.net/wiki/Next_Episode_Clue
hogyvolt.blog.hu/tags/fringe
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr912744081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása