Charlie Francis - Kirk Avacedo

2011. február 14. 20:37 - axm

280px-CharlieFrancisTactical.jpg

Kirk Avacedo

1974 november 27-én született, Brooklyn-ban, New York-ban, az USA-ban. Élete nagy részét New York-ban élte le. A LaGuardia középiskolába járt, ahol művészetet tanult. Később a New York-i Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol többek közt felbukkant Edie Falcó, Robert Clohessy és Seth Gilliam is. Itt ismerkedett meg Shea Wighammel, akivel megalapította a The Rorschach Group-ot - egy new york-i színházi vállalatot. Kirk Acevedo a '90-es évek elejétől fogva dolgozik a színpadon és a képernyőn.

A New York Undercover és a Law & Order-ben nyújtott alakításaiért elismerést kapott televíziós körökben, de a legtöbb dicséretet az Oz (HBO, 1997-2003) című televíziós drámásorozatban nyújtott alakításáért kapta. 1998-ban a Az őrület határán (The Thin Red Line) c. II. világháborús drámában látjuk viszont, ahol Terrence Malick-et alakította, amiért 1999-ben az Alma Award-on a legjobb színésznek járó díjjal jutalmazták. 2000-ben Acevedo több filmben is felbukkant, köztük a Boiler Room c. drámában. 2001-ben a HBO mini-sorozatában, Az elit alakulatban szerepelt, ami igen népszerű lett. 2005-ben Hector Salazart formálta meg az NBC sorozatában, melynek címe: Law & Order: Trial by Jury. Ugyanebben az évben egy kisebb szerepben tért vissza a The New World-ben, mint Terrence Malick szerepében. 2007-ben az NBC drámájában a The Black Donnellys-ben öltötte magára Nicky Cottero szerepét. 2008-tól pedig J.J.Abrams A rejtély c. szériájában szerpel, mint Charlie Francis.

Forrás:
hu.wikipedia.org/wiki/Kirk_Acevedo

Charlie Francis

Állása: Különleges ügynök, FBI
Család: Sonia Francis-feleség
Kapcsolatok: Olivia Dunham, Phillip Broyles,
Első felbukkanás: Pilot
Utolsó szereplés: Unearthed (2. évad, 11. rész)
Státusz: Meghalt - egy alakváltó áldozata
Epizód amiben meghalt: A new day in the old town (2. évad, 1. rész)
Megjegyzés: Nem régen előléptetett. A parancsnoki láncban Broyles alatt van.

Charlie Francis Olivia Dunham régi barátja. Sok dolgot megbeszélnek, gyakran magánéleti problémáikkal is egymáshoz fordulnak. Teljes és őszinte köztük a bizalom, mely remek párossá teszi őket a munkájukban. Pozíciójának köszönhetően segítséget tud nyújtani Oliviának és a csapat többi tagjának.1976 június 22-én született.

Forrás:
fringepedia.net/wiki/Charlie_Francis

Szólj hozzá!
Címkék: szereplők

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr342661512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása