A sorozat

2011. január 18. 11:26 - axm

FringeTitleSequence1004.jpg

A rejtély (angolul: Fringe) egy amerikai-kanadai sci-fi sorozat. A sorozat megalkotói J. J. Abrams, Alex Kurtzman és Roberto Orci. Abrams produkciós cége, a Bad Robot, és a Warner Bros. Television gyártja. Az alkotók a sorozatot az X-akták, az Alkonyzóna, a Sötét angyal és a Változó állapotok keresztezéseként jellemezték.

A sorozat főszereplői Olivia Dunham FBI-ügynök, és az őt segítő két civil: Dr. Walter Bishop és a fia, Peter Bishop. Olyan ügyeket vizsgálnak (telepátia, levitáció, láthatatlanság stb), amikre csak a jelenlegi tudomány határain túl található magyarázat (innen ered a sorozat címe, fringe science: az ismert tudomány határa). A világban sok furcsa, látszólag különálló esemény zajlik, de valójában ezek összefüggnek, és mind egy kísérletsorozat részei, amit Mintának neveznek. Nem tudni, ki áll a kísérlet hátterében, és mi a célja.

Főbb szereplők:

- Olivia Dunham (Anna Torv)
- Peter Bishop (Joshua Jackson)
- Walter Bishop professzor (John Noble)
- Charlie Francis (Kirk Acevedo)
- Phillip Broyles (Lance Reddick)
- Astrid Farnsworth (Jasika Nicole)
- Nina Sharp (Blair Brown)
- William Bell (Leonard Nimoy)

(Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/A_rejt%C3%A9ly)

Szólj hozzá!
Címkék: a sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://alenyegalenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr862611931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása